DANSKER KJØPER GET

TDC Gruppen legger nesten 14 milliarder på bordet for å sikre seg det norske kabel-TV-selskapet.

Publisert Sist oppdatert

Den danske TDC Gruppen kjøper TV og bredbåndsselskapet Get, med mål om å etablere Skandinavias største kabel-TV selskap. Med 1,7 millioner husholdninger tilknyttet og en omsetning på 7 milliarder danske kroner på kabel blir TDC Gruppen ifølge seg selv den ledende kommunikasjons- og underholdningsleverandøren i regionen.

Strategisk kjøp

Den nye virksomheten vil styrke konkurransen i det norske markedet til glede for norske forbrukere og bedrifter

– Kjøpet av Get er TDC Gruppens viktigste investering på mange år. Vi har ventet på denne muligheten og ser dette som en naturlig og tidsriktig utvidelse av vår virksomhet som sikrer TDC Gruppen posisjonen som en ledende skandinavisk leverandør av TV, underholdning og høyhastighets bredbånd via kabel. Dette er også et strategisk steg inn i forbrukermarkedet i Norge innenfor et virksomhetsområde vi kjenner meget godt fra den meget vellykkede og årelange driften av vår egen YouSee kabelvirksomhet i Danmark, sier Carsten Dilling, administrerende direktør i TDC, i en pressemelding.

Get er leverandør til mer enn 500.000 husholdninger og i 2013 var selskapet den raskest voksende og mest lønnsomme leverandøren i det norske markedet, ifølge selskapet selv.

Get er den nest største kabel-TV leverandøren i Norge med en omsetning på NOK 2,4 milliarder og en fortjeneste før skatt, renter og avskrivninger 1,1 milliarder norske kroner. Selskapets hovedkontor er i Oslo og har 840 ansatte. TDC Norge har i dag 180 ansatte.

Neste 14 milliarder

Med kjøpet av Get vil TDC Gruppens kabelvirksomhet øke til samlet 1,7 millioner tilknyttede husholdninger, opp fra dagens 1,2 millioner under varemerket YouSee. Totalt 29 prosent av TDC Gruppens omsetning vil komme fra kabelvirksomheten, og omsetningen forventes å øke.

– Get er en veldrevet virksomhet med innovative produkter i verdensklasse i et attraktivt marked med sterk vekstpotensial og en svært sterk økonomi. Bare med unntak for 2005 har Get hatt tosifret årlig vekst siden 2000 og er i dag blant de mest lønnsomme i Europa. Kjøpet styrker vår kabel-TV virksomhet på skandinavisk nivå samtidig som det sikrer en meget sterk tilstedeværelse både på forretnings- og forbrukermarkedene i Norge for TDC Gruppen, sier Dilling.

Han understreker videre at selskapene er en god match, både fra et teknisk infrastrukturperspektiv og med hensyn til den kommersielle tilnærming hvert selskaps ledelse bringer med seg til virksomheten.

TDC Norge eier et fiberbasert transmisjonsnettverk og fokuserer i dag på større bedriftskunder. Get eier et omfattende fiberbasert nettverk, som kombinert med partnernett dekker nærmere 700.000 husholdninger og fokuserer primært på forbrukere og små og mellomstore bedrifter. 

Gunnar Evensen har vært administrerende direktør i Get siden 2000, og fortsetter som leder av selskapet. Når handelen er gjennomført vil han lede samkjøringene av Get og den norske virksomheten til TDC slik at synergiene realiseres best mulig.

– Jeg gleder meg utrolig til å få TDC på laget. Dette er en veldig god nyhet for Gets kunder og ansatte. Den nye virksomheten vil styrke konkurransen i det norske markedet til glede for norske forbrukere og bedrifter, sier CEO Gunnar Evensen.

TDC Gruppen kjøper Get fra GS Capital Partners og Quadrangle Capital Partners for en pris på NOK 13,8 milliarder.

Oppkjøpet venter nå på godkjennelse fra det norske Konkurransetilsynet, og transaksjonen forventes å ville bli gjennomført i løpet av fjerde kvartal.

TDC Group er et børsnotert selskap med hovedkontor i København. Selskapet har rundt 8000 ansatte og omsatte i 2013 for cirka 24 milliarder danske kroner. TDC Groups kabel-tv-satsning YouSee har 1,2 millioner TV-kunder, tilsvarende 46 prosent av alle danske husstander. 430.000 husstander abonnerer i tillegg på bredbånd via kabel-nettet.

Powered by Labrador CMS