Karl Sandstedt (t. v.) i Google og Alexander von Krogh i Power med den smarte røykvarsleren Nest Protect. Til venstre Google Wifi og Nest Cam IQ. Foto: Stian Sønsteng

NEST PROTECT VARSLER PÅ NORSK

– Røykvarslerne er ikke fornøyet på 30 år. Nest Protect sier fra på norsk, noe barn oppfanger lettere enn en pipelyd, sier Karl Sandstedt i Google.

Publisert

Han har nordisk ansvar i Google for å bygge partnerskap med kunder som Power når det gjelder fysiske produkter, og vi møter ham på PowerUp. Nest Labs er Googles datterselskap, og den smarte røykvarsleren Nest Protect koster 1.400 kroner.

– Studier viser at barn våker lettere av en stemme enn en pipelyd, og Nest Protect har en kvinnestemme som snakker de nordiske språkene på en beroligende måte. Den sier fra om det er røykutvikling, brann, giftige gasser eller kanskje bare matos, og i god tid før det er behov for å bytte batteri, sier Sandstedt.

Nest Cam IQ er et smart overvåkningskamera.

Varsler kun ukjente

– Du kopler det til stikkontakten, og du kan se det i samme app som røykdetektoren. Det har et 4K-kamera med HDR, og robust design. Du kan få et varsel når det er bevegelser i rommet. Opptakene blir lagret i skyen, og man kan gå tilbake i tid. Kameraet kjenner igjen stemmer og ansikt, slik at det kun varsler dersom det registrerer andre personer, sier Sandstedt.

Nest Cam IQ koster rundt 1.400 kroner.

Google Wifi er et maskenettverk (mesh), og koster 1.400 kroner for én enhet, det selges også i pakker på tre til 3.600 kroner. Dette har vært i handelen et halvt års tid, og Sandstedt sier mottakelsen har vært svært god i USA og mange europeiske land.

Mens internett har eksplodert, har ikke ruterteknologien riktig hengt med

– Vi var tidlig ute med maskenettverk, og dette produktet kan hjelpe folk å få internettilgang i hele hjemmet. Mens internett har eksplodert, har ikke ruterteknologien riktig hengt med. Riktignok blir ruterne stadig litt raskere, men de er ikke blitt smartere – det er derimot Google Wifi. Dette er et Google-produkt, man kan være sikker på sin egen tilkopling, og hvem som kopler seg til nettverket. Ser du mye på Netflix forstår den det, og prioriterer hastigheten i denne forbindelsen.

– Det finnes raskere maskenettverksenheter på markedet?

– Du behøver ikke raskere wifi, men smartere wifi. Vi ser dette som en vannspreder for wifi, i stedet for en brannslange, sier Sandstedt.

Powered by Labrador CMS