FRITTSTÅENDE MEN INTEGRERT

Bjørn Mangset med to kombiskap i sort stål i Hisenses Kitchen Fit-serie. Foto: Stian Sønsteng

– Med kompressoren i bunnen og utlufting foran, kan skapene plasseres helt inntil veggene - med fronten i flukt med kjøkkeninnredningen. Genialt!

Publisert

Det sier norgessjef Bjørn Mangset om Hisenes Kitchen Fit-serie.

– Frittstående kjøle- og fryseskap har et betydelig større volum enn innbyggingsmodellene mange velger når de pusser opp kjøkkenet. Kitchen Fit-serien kan være med på å endre dette. Med stilrene fronter i hvitt, stål og sort stål, vil disse frittstående skapene fremstå som en integrert del av kjøkkeninnredningen. Dybden er 60 centimeter, og med utlufting i front kan skapene plasseres helt inntil veggene både bak og på sidene, slik at de går i flukt med innredningen, uten å stikke ut. Takket være spesielle hengslinger kan dørene likevel åpnes over 100 grader, sier Mangset til fagbladet Elektronikkbransjen.

På IFA viser han flere modeller i Kitchen Fit-serien.

Vask og tørk i Hisenses 7S-serie, som bruker kunstig intelligens (KI). Foto: Stian Sønsteng

– Vi lanserer også kombiskap helt ned i A -10%. Sammenlignet med et vanlig kombiskap i E-klassen vil dette bruke 60 prosent mindre strøm. I tillegg har skapet et lydnivå på 28 dB, som er blant bransjens aller beste, sier Mangset.

En annen modell har to fryseskuffer, der den øverste kan brukes til kjøl.

– Dette skapet har Metal-Tech Cooling, både i bakveggen og dørene. I tillegg til at det gir best mulig isolering, er det visuelt også et stort pluss. Hvis man i tillegg går for modellen med 200 centimeters høyde, og gjerne plasserer to skap ved siden av hverandre, har man virkelig god plass, sier Mangset.

Med stilrene fronter i hvitt, stål og sort stål, vil disse frittstående skapene fremstå som en integrert del av kjøkkeninnredningen

 

Kunstig intelligens (KI)

På vask og tørk viser han 7S-serien.

– Dette er toppserien fra Hisense, der vi har lagt inn all teknologi. Blant annet kan maskinene snakke sammen, slik at tørketrommelen varmes opp når vaskeprogrammet nærmer seg slutten. Vaskemaskinen har 12 kilos kapasitet, med dampfunksjon, mens tørketrommelen tar 10 kilo. Vaskemaskinen har 12 sensorer, slik at du får best mulig og skånsomt resultat med minst mulig bruk av strøm og vaskemiddel. Her bruker vi kunstig intelligens (KI), som vi kaller AI Super Wash. Blant parameterne som måles er hardheten og temperaturen på vannet, hva slags tøy, hvor skittent det er, og hvor mye som er lagt inn i maskinen, sier Mangset.

Gorenje Dark Glass-serien består av Essential-, Advances- og Superior-linjene. Foto: Stian Sønsteng

Han er norgessjef i Gorenje Group Nordic A/S, som har hvitevaremerkene Asko, Gorenje og Hisense. På IFA viser Gorenje nye ovner.

– Den helt nye Dark Glass-serien består av Essential-, Advances- og Superior-linjene. Frontene er helt sorte, og vi kommer blant annet med mikrobølgeovner, mikrokombiovner, og pyrolyse og dampovner. De nye pyrolyseovnene har fått spesielle teleskopskinner, som du ikke behøver ta ut når du rengjør ovnen, sier Mangset.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 6/2023, som ble distribuert uke 47. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS