FORTSATT BYENS HIFI-ASYL

Oslo HiFi Center nevner gjerne at de var inspirasjonskilden til Øystein Sunde da han skrev Byens HiFi-asyl i 1979. Nylig arrangerte de sin årlige vårmesse.

– Vårpuls 2011 er den fjerde i rekken. Det er alt for mange Ipods og dårlige ørepropper i bruk, og vi arrangerer messen for å øke interessen rundt lyd og bilde, vise nyheter og selvsagt øke salget, sier butikksjef Henning Morken.

Han sier høstmessen Puls kanskje er bedre kjent, fordi den har vært arrangert i flere år. Oslo HiFi Center eies av Geir Tømmervik, som fortsatt tar aktivt del i driften. Butikken har ligget i Dronning Maudsgatei 36 år, og Morken forteller at det er mange faste kunder som kommer innom under messen.

– Det er selvfølgelig mange nye kunder og interesserte som benytter anledningen til å møte leverandørene som stiller opp, det er noe av tanken bak messen, sier Morken.

– Dere forventer at leverandørene stiller opp?

– Jeg vil ikke si at vi forventer det, men de gjør det i hvert fall. Alle leverandørene våre er mer enn villige til å vise produktene sine. De får anledning til å vise nyhetene sine og får møte sluttkundene, sier Morken.

– Er det mange som kommer innom for å slå i hjel et par timer, uten at de har tenkt å bruke en krone i butikken?

Mange møter leverandørene

– Mange kommer nok for å se på nyheter og skravle med leverandørene, men de kommer gjerne tilbake på søndag for å kjøpe det de kikket på fredag eller lørdag, sier Morken.

Oslo HiFi Center har til daglig seks ansatte i butikken, og omsatte i fjor for 38 millioner kroner.

– Vi er vel Skandinavias største spesialforretning innen HiFi, finspisset innen kvalitetslyd og gode bildeprodukter, sier Morken.

Under Vårpuls-messen hadde tyske AudioPhysic førpremiere på en ny referansehøyttaler, to måneder før den offisielle lanseringen under messen High End 2011 i München. Tyske Burmester, kjent for lydsystemene Porsche Panamera og Bugatti Veyron, viste sitt komplette referanseanlegg i millionklassen. Norske Adyton, som er eid av Geir Tømmervik som også eier Oslo HiFi Center, viste seks nye referansemodeller. Den tyske TV-produsenten Loewe introduserte sin seneste generasjon TVer med 3D-funksjon og en ny 3D BD-spiller. Amerikanske BosevistemultimediasystemetVideowave med innebygd 46-tommers flatskjerm.

Powered by Labrador CMS