Jan Inge Solheim (t. h.) og Roar Olafsen fotografert hos danske System audio på High End-messen i München i 2011. Foto: Stian Sønsteng
Jan Inge Solheim (t. h.) og Roar Olafsen fotografert hos danske System audio på High End-messen i München i 2011. Foto: Stian Sønsteng

OVERTAR SELV RORET I SWSG

Spaceworld Soundgarden-eier Jan Inge Solheim har overtatt som daglig leder «på permanent basis». Roar Olafsen er ute av selskapet.

Publisert

Det går det frem av en pressemelding datert 2. februar:

– Roar Olafsen har fratrådt som daglig leder av Spaceworld Soundgarden AS fra 1. februar i forståelse med selskapets styre. Roar Olafsen har gjennomført en krevende fusjon mellom Spaceworld og Soundgarden på en utmerket måte og takker nå av etter fullført prosess. Spaceworld Soundgarden er takknemlige for Roars innsats i selskapet siden 2008, vi ønsker ham lykke til videre, heter det i pressemeldingen.

Jan Inge Solheim var med på å etablere HiFi Center-kjeden i 1994, som 1. juni 2008 endret navn til Soundgarden. Solheim eide da kjeden, og Olafsen kom inn som daglig leder fra stillingen som salgssjef hos Pioneer. På den tiden besto kjeden av 16 butikker.

Inn i Spaceworld i 2015

Den 20. november 2013 åpnet Soundgarden sin første senterbutikk, i Sandvika storsenter sør for Oslo. Dette var den 18. butikken i kjeden. Den 1. mai 2015 blir kjeden slått sammen med Spaceworld, med Solheim som største eier med 55 prosent gjennom Skagen Invest & Consult AS, mens Reitangruppen AS eier resten. På dette tidspunktet har Spaceworld (etablert i 1984) 39 butikker, mens Soundgarden har 19 butikker.

Roar Olafsen har gjennomført en krevende fusjon mellom Spaceworld og Soundgarden på en utmerket måte

Den 28. september 2016 går det ut en pressemelding, om at Soundgardens gründer Jan Inge Solheim har kjøpt Reitangruppens 45 prosent og dermed eier selskapet 100 prosent gjennom sitt heleide investeringsselskap Skagen Invest & Consult.

– Vi har stor tro på Spaceworld Soundgardens muligheter. Vi ser frem til å ta det neste steget for selskapet fremover, sammen med dyktige og entusiastiske medarbeidere, sier Solheim i pressemeldingen.

På dette tidspunktet har Spaceworld Soundgarden 45 butikker på kjøpesentre og i sentrumsnære lokasjoner, mens en opptelling i butikkoversikten på swsg.no den 7. februar viser 39 butikker.

Powered by Labrador CMS