SPACEWORLD OG SOUNDGARDEN SLÅS SAMMEN

Spaceworld Soundgarden blir navnet på de nye butikkene, med et sortiment basert på begge de to kjedene som nå slås sammen.

Publisert Sist oppdatert

Soundgarden blir største eier i det nye selskapet, med 55 prosent. Roar Olafsen, administrerende direktør i Soundgarden, blir leder for Spaceworld Soundgarden, mens nåværende administrerende direktør i Spaceworld, Pål K. Kristensen, vil bidra med sin erfaring og kompetanse i en overgangsfase. Sammenslåingen vil skje fra 1. mai 2015 forutsatt godkjenning fra Konkurransetilsynet.

Ifølge en pressemelding fra Spaceworld har kjeden siden 2006 vært en finansiell investering for Reitangruppen.

– Vi ser sammenslåingen med Soundgarden som en god plattform for å utvikle vår investering videre, sier finansdirektør Kristin Genton i Reitangruppen i meldingen.

Vi har en ambisjon om å bli selve godtebutikken for personlig teknologi, lyd og spill, og vi ser fram til å sette i gang

– Dette er en god industriell match, sier Odd Reitan, administrerende direktør i Reitangruppen, som vil eie de resterende 45 prosentene av selskapet.

Felles lokalisering

Spaceworld ble etablert i 1984 og har 39 butikker. Soundgarden ble etablert i 1994 og har 19 butikker. Spaceworlds viktigste produkter er mobil, nettbrett og spill, mens Soundgarden ifølge pressemeldingen tilbyr kvalitetsprodukter innen lyd og bilde. Målet for det nye selskapet er en bedre handleopplevelse for kundene ved at bestselgere fra begge kjeder går inn i sortimentet for alle butikker. Samtidig betyr sammenslåingen kostnadsbesparelser gjennom felles lokalisering, heter det.

– Spaceworld og Soundgarden passer godt sammen. Sammenslåingen vil gi oss økt konkurransekraft der forbrukerens kundeopplevelse blir satt i høysetet. Vi har en ambisjon om å bli selve godtebutikken for personlig teknologi, lyd og spill, og vi ser fram til å sette i gang, sier Roar Olafsen, administrerende direktør i Soundgarden, i pressemeldingen.

Sammenslåingen ble kjent den 23. mars. Samme dato mottok Konkurransetilsynet melding om at Spaceworld AS (org. nr. 975780074) og Skagen Invest & Consult AS (org. nr. 968045261) erverver felleskontroll over Soundgarden AS (org. nr. 971060271).

Jan Inge Solheim eier Skagen Invest & Consult AS, mens Ole Robert Reitan, Magnus Reitan og Odd Reitan eier Spaceworld AS gjennom Reitangruppen AS.

 

REITANGRUPPEN

Reitangruppen består av fire forretningsområder:

Rema 1000, Reitan Convenience, Uno-X Gruppen og Reitan Eiendom. Reitangruppen har i tillegg en eierandel på 15,6 prosent i Axfood. Reitangruppens hovedkontor er på Lade Gaard i Trondheim, som er Reitangruppens kulturelle og finansielle senter. Rema 1000 og Reitan Convenience har sitt operative senter i Oslo, mens Reitan Eiendom er basert i Trondheim. Uno-X Gruppen er basert i Oslo/København.

Reitangruppen omsatte i 2014 (inkludert franchiseomsetning) for 82 milliarder kroner, sysselsetter 37.000 mennesker i Norden og Baltikum, og er med dette blant Norges ti største selskap.

Kilde: Reitangruppen

Powered by Labrador CMS