Bernt Risøy i Philips med SpeedPro Max Aqua. Foto: Stian Sønsteng

STØVSUGER OG VÅTMOPPER SAMTIDIG

SpeedPro Max Aqua er en videreutvikling av den ladbare stavstøvsugeren Philips lanserte i fjor. – Denne kan samtidig støvsuge og våtmoppe.

Publisert

Det sier nøkkelkundesjef i Philips, Bernt Risøy, når vi møter ham på Powers hvitevaresamling PowerUp i slutten av april.

Den nye støvsugeren er til forveksling lik forgjengeren, men den kommer med et ekstra munnstykke som både støvsuger og våtmopper. Dette vil ikke selges som tilbehør til de eksisterende SpeedPro Max-modellene.

– Hvis du har sølt, har flekker på gulvet, eller ønsker å ta den vanlige rengjøringen, setter du på munnstykket som i tillegg til å være et tradisjonelt støvsugermunnstykke har en mikrofiberpute og en vanntank. Med dette støvsuges og våtmoppes gulvet samtidig, sier Risøy.

Han understreker at det ikke mer meningen at vannet suges inn i støvsugeren.

– Har du sølt mye væske, må du tørke opp før du bruker SpeedPro Max Aqua. Har du derimot klissete flekker på gulvet etter å ha sølt brus, flekker på flisene i gangen etter våte sko og lignende, er den super, sier Risøy.

Samtidig demonstrerer hans kollega, Gunnar Mylius, hvordan dette fungerer, i Philips’ opplæringsrom under PowerUp på X Meeting Point på Hellerudsletta nord for Oslo. Ved å trykke på en klaff med foten kan man tilføre ekstra vann på vanskelige flekker.

Aqua-munnstykket kan også benyttes uten moppefunksjonen, egner seg fint til langhårede tepper, og er et utmerket supplement til munnstykket med den roterende børsten

Driftstid 75 minutter

– Hvordan fungerer denne modellen sammenlignet med produkter som vasker gulvet, og suger det møkkete vannet opp i en beholder?

– Det er maskiner som er konstruert for å suge opp vann og er gjerne ment for en annen type bruk. Med SpeedPro Max Aqua støvsuges og våtmoppes gulvet, og moppen legger ut en tynn hinne vann som fordamper av seg selv. I Philips ønsker vi å tilby løsninger som gjør at kundene bruker litt mindre tid på det de kanskje ikke har lyst til å gjøre, og med SpeedPro Max Aqua kan man enkelt støvsuge og moppe gulvet i samme operasjon, sier Risøy.

– Vil det være et problem at det suges inn fuktighet i støvbeholderen?

– Vannhinnen som moppen legger igjen er så tynn at dette ikke skjer. Men, som for alle andre støvsugere, skal man unngå å kjøre den over en vanndam, sier Risøy.

SpeedPro Max kommer i to versjoner, med batteri på 18 og 25 volt. Aqua-versjonen kommer med det største batteriet, og koster 7.000 kroner. Da følger også munnstykket med roterende børste og led-lys med, samt et ekstra filter og fire mikrofiberputer. Disse putene kan vaskes for hånd eller i vaskemaskin. Driftstiden på laveste hastighet med Aqua-munnstykket er på 75 minutter.

– Aqua-munnstykket kan også benyttes uten moppefunksjonen, egner seg fint til langhårede tepper, og er et utmerket supplement til munnstykket med den roterende børsten, sier Risøy.

– Hvilke forventninger har dere til dette produktet?

– SpeedPro Max har overgått forventningene. Power har gjort en kjempejobb med denne, og vi forventer at SpeedPro Max Aqua vil treffe mange som ser fordelen med at man kan våtmoppe samtidig som man støvsuger, sier Risøy.

Gunnar Mylius i Philips med melkebeholderen LatteGo, som kun består av to deler, og finnes i både 2000- og 3000-serien. Foto: Stian Sønsteng.

Nye kaffemaskiner

På PowerUp viser Philips også en ny linje helautomatiske kaffemaskiner.

– Disse bygger på en helt ny plattform, med ny betjening der man logisk beveger seg fra venstre til høyre. De har et fantastisk system for melk, LatteGo, der melkebeholderen kun består av to deler – som enkelt kan skylles eller settes i oppvaskmaskinen, uten alle smådelene det typisk er i slike produkter, sier Risøy.

Philips 2000 kommer i to utgaver, med tradisjonell steamer eller LatteGo, samt Philips 3000 med LatteGo. Prisene er 4.500, 6.000 og 6.500 kroner.

Philips 7970 har en sensor og en app som skal gi riktig barbering, for mindre hudirritasjon. Pris: 2.500,- Foto: Philips.

– All betjening er i front, noe som gjør det enkelt å betjene maskinene også når de står under et overskap, sier Risøy.

Smart barbering

Gunnar Mylius viser Philips’ nye 7000-serie barbermaskiner.

– Fasongen er den samme som tidligere, men alt annet er nytt. Kniven er snillere med huden og barberer bedre, takket være en sensor som følger med på hvor mye kraft du bruker. Skjegg kan være tykt, tynt, stivt, hardt og bløtt, og sensoren sørger for at du bruker rett mengde kraft. Med en app kan du få informasjon om hvordan du kan forbedre barberingen – først og fremst for å gi mindre hudirritasjon, sier Mylius.

Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 3/2019, som ble distribuert 13. juni. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.

Barbermaskinene koster fra 2.200 kroner og oppover.

– De kan gjøres rene med varmt vann, og du kan barbere deg både tørt og vått med alle maskinene i 7000-serien. Toppmodellen 7970 har i tillegg vaske- og ladestasjon slik at det skal være enklere holde maskinen ved like, og koster 2.500 kroner, sier Mylius.

Powered by Labrador CMS