Teknikmagasinet har 29 butikker i Norge og 36 i Sverige. Foto: Teknikmagasinet

TEKNIKMAGASINET BLIR NORSK

Mobilselskapet Release kjøper Teknikmagasinet. De 65 butikkene i Norge og Sverige får en tydelig grønn profil, ifølge toppsjef Øistein Eriksen.

Publisert

– Vi vil tilby bytte av knust skjerm og andre reparasjoner på dagen i butikker med god tilgjengelighet og lang åpningstid, sier administrerende direktør og styreleder Øistein Eriksen i en pressemelding.

Administrerende direktør og styreleder Øistein Eriksen. Foto: Release

Release har fra før fem fysiske butikker i Norge, mens Teknikmagasinet har 29 butikker i Norge og 36 i Sverige. Det er Matera Retail Group AB som selger Teknikmagasinet til Release, som i forbindelse med oppkjøpet av gjennomfører en større emisjon. Ledende aksjonærer før denne emisjonen er blant annet Gleditsch-familien, Ole Jørgen Smedsrud, Einar Abrahamsen, Øistein Eriksen og Christopher Isaksen, finansdirektør i Release.

Teknikmagasinet utfører allerede reparasjon av mobiltelefoner i alle sine butikker. Dette tilbudet skal forsterkes, og suppleres med et stort utvalg av brukte mobiler.

Satser på ombruk

– Vi kommer ikke unna at flertallet av kundene kjøper mobiltelefon i en fysisk butikk og at de foretrekker service her og nå, i stedet for å sende fra seg mobilen til et verksted. Dette er et handlemønster som vi ser for oss vil vedvare i overskuelig fremtid. Vi skal bygge en betydelig og lønnsom bruktomsetning basert på utvalg, garanti og service, og ikke minst muligheten til å se og holde på den brukte varen før kjøp, sier Eriksen i pressemeldingen.

Administrerende direktør Ulrika Göransson. Foto: Teknikmagasinet

Flertallet av kundene kjøper mobiltelefon i en fysisk butikk

I og med oppkjøpet vokser Release-konsernet til en omsetning på 460 millioner kroner og 545 ansatte.

– Vi har vært gjennom betydelig omstilling og kostnadstrimming i pandemiårene, og kjenner oss klare for en ny etappe i Teknikmagasinets 33 år lange historie, sier administrerende direktør Ulrika Göransson, som vil fortsette å lede virksomheten etter oppkjøpet.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 2/2022, som ble distribuert 19. april. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.

Release har sitt hovedkontor i Sandefjord, mens Teknikmagasinet har hovedkontor i Sundbyberg utenfor Stockholm.

Powered by Labrador CMS