STØRST BILDE FOR PENGENE

Ari Lövensjö i Optoma Scandinavia viser på HiFi Expo ultranærprojektoren Optoma CinemaX D2. Foto: Stian Sønsteng

– Fortsatt gir en projektor størst bilde for pengene, og med Optoma CinemaX D2 og et ALR-lerret blir det fantastiske bilder selv i opplyste rom.

Publisert Sist oppdatert

Det sier Ari Lövensjö i Optoma Scandinavia, når vi møter ham hos Soundgarden under HiFi Expo-messen i Oslo i oktober. Her demonstrerer han Optomas 4K laserprojektor med ultrakort kastelengde, som plassert 30 centimeter fra veggen kan gi et bilde på 100 tommer. Plassert noen centimeter lenger unna, kan bildet bli 120 tommer.

– Med våre rammelerret ALR100 og ALR120 blir fargegjengivelse og kontrast vesentlig forbedret sammenlignet med et standard lerret. ALR-teknologien (Ambient Light Rejecting) fanger opp lyset fra projektoren og sender det rett ut i rommet igjen, samtidig som det avviser lys som faller på lerretet ovenfra, sier Lövensjö.

Optoma CinemaX D2 koster 23.000 kroner, mens lerretet på 120 tommer koster 17.000 kroner.

Daniel Kilvik (f. v.), Odd Kåre Lerbrekk og Bettina Graham Hansen i Soundgarden på HiFi Expo. Foto: Stian Sønsteng

Lett å plassere

– For 40.000 kroner får du et stort bilde, med veldig god kontrast og solid fargemetning, fra en projektor det er lett å plassere og installere. Lydnivået er 26 dB, og brukstiden på laseren er 20.000 timer, sier Lövensjö.

– Hvordan merker dere konkurransen fra stadig større TVer?

Selv om bildet blir bedre dess mer dempet lyset er i rommet, tåler løsningen fint å brukes i dagslys

– Dette er et nisjemarked, for dem som har stor interesse for en total bildeopplevelse. De nye ultranærprojektorene og ALR-lerretene gjør dette til et lettere valg for kundene, og selv om bildet blir bedre dess mer dempet lyset er i rommet, tåler løsningen fint å brukes i dagslys, sier Lövensjö.

Han er nordisk nøkkelkundesjef for forbrukermarkedet, og er en av seks ansatte i Optoma Scandinavia.

– Hovedkontoret ligger i Storbritannia, og herfra håndteres hele det europeiske markedet. Det internasjonale selskapet ble etablert i Taiwan i 1992, og eies i dag av Coretronic. Vi lager projektorer både til forbruker- og proffmarkedet, og vi har interaktive paneler som fremfor alt brukes i skolen, sier Lövensjö.

I Norge er Optoma inne hos Komplett, HiFi Klubben og Soundgarden.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 1/2023, som ble distribuert uke 8. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS