Sony VPL-VW5000ES

Pressemelding fra Sony 16. oktober 2015:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Sony introduserer VPL-VW5000ES – verdens mest avanserte hjemmekinoprojektor

En laserdrevet projektor for hjemmekinoentusiaster med 5 000 lumens 4K-oppløsning og premiumfunksjoner

Nå lanserer Sony VPL VW5000ES, en ny laserlysprojektor med 5 000 lumens K SXRD™ som er designet spesifikt for de største og mest eksklusive hjemmekinorom. VPL-VW5000ES er utrustet med 4K-oppløsning og laserlyskildemotor som gir en spektakulær lysstyrke på hele 5 000 lumens. Projektoren er kompatibel med High Dynamic Range (HDR), i tillegg til at den emulerer det nye BT.2020-fargespekteret, samt dekker hele DCI-fargeregisteret.

Som den eneste produsenten som designer projektorer spesifikt for hjemmekinomarkedet, leverer Sony True 4K-oppløsning. Sonys avanserte SXRD-panel er designet for å levere utmerket naturlig enhetskontrast, og dette kombinert med laserlysmotoren gjør at VPL-VW5000ES leverer dynamisk kontrastforhold og fargelysstyrke på hele 5 000 lumens.

Nye VPL-VW5000ES dekker hele DCI-P3-fargeregisteret, og ved å utnytte de profesjonelle kalibreringsverktøyene gjør projektoren det mulig for brukere å emulere BT.2020-fargespekteret. Dette sikrer at VPL-VW5000ES også vil være kompatibel med kommende hjemmekinoformater. Gjennom å kombinere høy lysstyrke, uendelig dynamisk kontrast og det nyeste innen signalbehandlingsteknologi, er den nye hjemmekinoprojektoren fra Sony også kompatibel med High Dynamic Range (HDR). Med dette tilbyr Sony seerne et bredere spekter innen kontraster og farger enn noen gang tidligere.

Sonys Advanced Motionflow-funksjon reduserer uskarpheter og bevarer lysstyrken. Med VPL-VW5000ES sine ekstremt raske «imagers» er det dessuten mulig å se actionfylt innhold som sportsbegivenheter uten hakking – selv når det sendes med 4K-signaler. I tillegg til egenskaper som HDR og BT.2020, har VPL-VW5000ES også HDMI-inngang som er kompatibel med HDCP 2.2, og som har nok båndbredde til å akseptere 4K 60p-signaler opptil YCbCr 4:4:4 8bit eller YCbCr 4:2:2 12bit. Dette gjør at den nye hjemmekinoprojektoren kan håndtere alle typer videoinnhold både nå og i fremtiden.

VPL-VW5000ES kan skråstilles så mye som 30 grader, noe som åpner for fleksible installasjoner av projektoren. Dermed kan projektoren blant annet dra nytte av speil for å plassere større skjermer i mindre områder, som ved bakprojeksjon. Projektoren kan også plasseres nærme uten å påvirke lydopplevelsen, takket være et nyutviklet flytende kjølesystem med lavt støynivå. Enheten leveres med et standarddrevet objektiv med zoomforhold fra 1,27 til 2,73:1, samt vertikal linseforskyvningsevne på +/- 80 % og +/- 31 % horisontalt.

Fordelene ved den nye VPL-VW5000ES sin laserlysmotor er blant annet rask av-/på-tid. Det er ingen ventetid mens projektoren kjøles ned, slik at du kan skru på igjen projektoren med en gang og fortsette å se favorittprogrammet ditt. Lysmotoren har lang levetid med en lineær lysstyrkereduksjon. Dette gjør at man ikke trenger å forvente det samme fargeskiftet som man ofte ser at kommer med slitasjen på tradisjonelle lamper, på den nye VPL-VW5000ES-projektoren. Dersom fargeinstillingene skulle forandres over tid kommer den nye projektoren med en re-kalibreringsfunksjon som tester hvor mye avvik det er sammenlignet med den originale fabrikkalibreringen, og deretter tilbakestiller innstillingene.

– VPL-VW5000ES er virkelig den ultimate hjemmekinoløsningen. I likhet med modellene VPL-GTZ1 og Lifespace UX´s LSPX-W1S Ultra Short Throw føyer den nye projektoren seg inn i rekken av en imponerende portefølje av hjemmekinoprojektorer fra Sony som er spesifikt designet for det eksklusive installasjonsmarkedet, sier Thomas Issa, Product Manager hos Sony Professional Europe. – Den nye projektoren kombinerer de beste teknologiene som man finner i våre profesjonelle kinoprojektorer, slik at vi kan tilby spektakulær bildekvalitet, samt driftssikkerhet. Med dette blir hjemmekinoopplevelsen tatt til neste nivå.

VPL-VW5000ES er tilgjengelig i Europa i løpet av første kvartal i 2016.

Powered by Labrador CMS