Sonos Move 2 har i motsetningen til forgjengeren fått to vinklede diskantelementer, som skal gi stereolyd. Foto: Sonos

BEVEGER SEG VIDERE TIL MOVE 2

– Sonos Move 2 fremmer vår forpliktelse til oppslukende lytting ved å bringe stereolyd til vår mest populære bærbare høyttaler.

Publisert

Det sier Patrick Spence, administrerende direktør i Sonos, i en pressemelding.

Det amerikanske selskapet slapp i september andre generasjon av sin ladbare wifi- og blåtannhøyttaler, som Spence første gang viste høsten 2019 i forbindelse med IFA-messen i Berlin.

Sonos' toppsjef Patrick Spence under lanseringen av første generasjon Move, i 2019. Foto: Stian Sønsteng

– Helt siden lanseringen har Move vært den bestselgende høyttaleren i sin kategori. Dette er takket være designet, allsidigheten og den kraftige lyden, sier Spence.

Move 2, som koster 5.000 kroner, kommer med det Sonos kaller romfyllende stereolyd, drevet av tre klasse D digitalforsterkere, og et vannavstøtende IP56-sertifiserert design.

 

Vinklede diskanter

– Høyttaleren er full av lydinnovasjon og bærekraftige designforbedringer. Move 2 er selskapets mest bærekraftige bærbare produkt per dags dato, og det første som tar stereolyden med ut, heter det i pressemeldingen.

Som med første generasjon Move, kan heller ikke Move 2 settes opp i stereopar via blåtann; for denne funksjonen må to høyttalere være tilkoplet samme wifi-nett. Men, hvis høyttalerne kommuniserer som stereopar via wifi, kan man spille stereolyd på dem fra en blåtannenhet.

I tillegg til sort og hvitt, kommer Move 2 også i grønt. Foto: Sonos

Med Move 2 får man derimot muligheten til å spille stereo på én høyttaler, siden den har fått doble og vinklede diskanthøyttalere. Dette gir ifølge Sonos romfyllende stereolyd og tydelig vokal, med en presis basshøyttaler som skal gi dyp og dynamisk bass, med samme akustikk som ble lansert med Era-familien. Også det fysiske brukergrensesnittet er det samme som på Era-produktene, inkludert en kapasitiv volumbryter, spill/pause, frem/tilbake, og en egen blåtann-knapp for å kople til eksterne enheter.

Siden lanseringen har Move vært den bestselgende høyttaleren i sin kategori

 

Doblet batteritid

Med en aux-adapter, som selges som ekstrautstyr, kan man kople til platespiller, datamaskin eller andre lydkilder. Move 2 har automatisk Trueplay, med dedikerte mikrofoner, der lyden kontinuerlig justeres etter omgivelsene.

Move 2 har 24-timers batteritid, en dobling fra første generasjon Move, og har USB-C-port for lading av andre enheter. Høyttaleren lades trådløst på en medfølgende ladesokkel, som har fått et avtagbart og mer kompakt adapter. Batteriet kan man selv bytte ut, og et nytt koster 900 kroner.

Den medfølgende ladesokkelen har fått et avtagbart og mer kompakt adapter. Foto: Sonos
På baksiden kan stemmestyringen slås på/av, og en dedikert knapp brukes til å kople til blåtannenheter. Foto: Sonos

Tidligere kunne man kjøpe Move i hvilken farge man ønsket, så lenge det var sort eller hvitt. Move 2 kommer i tillegg i grønt.

Move 2 har tilgang til en rekke strømmetjenester, samt stemmestyring via Sonos eller Amazon Alexa, samt Apple AirPlay. Første generasjon støtter i tillegg Google Assistent.

Sonos er ifølge sin egen pressemelding verdens ledende selskap innenfor lydopplevelser, og oppfinneren av trådløse hjemmelydanlegg for flere rom.

Selskapet har hovedkontor i Santa Barbara i California i USA.

 

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 5/2023, som ble distribuert uke 41. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS