FLAGGSKIP FRA HTC

Mobilprodusenten vil kjempe i toppsjiktet av markedet, og lanserte i april sitt nye flaggskip HTC 10.

Publisert Sist oppdatert

På et arrangement i Stockholm viste nordensjef Jan Costa Thiele og sjef for forretningsutvikling Lars Toft fram HTCs nye toppmodell HTC 10. Reisen til Stockholm for fagbladet Elektronikkbransjen er betalt av HTC.

– Vi har samlet og forbedret de mest populære funksjonene fra tidligere generasjoner i et elegant og hardfør skall, og videre introdusert flere helt nye som de første i verden. HTC 10 er den eneste smarttelefonen som kombinerer et av markedets beste kameraer med 4K-videoopptak og Hi-Res-lyd. Samtidig har vi ryddet kraftig opp i brukergrensesnittet, sier Thiele.

Satser på kamera

Kameraet har fått en score på 88 på DxOmark, det er best av alle mobilkamera de har testet

Det er ifølge nordensjefen særlig kamera- og lydkvaliteten som skal få forbrukerne til å velge HTC 10 over konkurrenter som Huawei P9, Samsung Galaxy S7 og Apple iPhone 6s.

Kameraet på baksiden av HTC 10 har en forbedret UltraPixel-sensor på 12 megapiksler og optikk med f/1.8 blenderåpning, som ifølge forretningsutvikler Toft skal fange opp opptil 135 prosent mer lys, slik at du får skarpe og detaljrike bilder selv ved svak belysning. Og kameraet starter på 0,6 sekunder, har forbedret laserbasert autofokus, Pro Mode med støtte for RAW-format og vidvinkel-frontobjektiv med UltraSelfie-funksjon. HTC 10 skal også være verdens første smarttelefon som har to kameraer med optisk bildestabilisator.

– HTC 10 kan filme 4k-video med 24 bit hi-res lydopptak. Og kameraet har fått en score på 88 på DxOmark, det er best av alle mobilkamera de har testet, sier Toft.

HTC har også satset på lydopplevelsen, med det de kaller BoomSound Hi-Fi Edition. Telefonen har to separate høyttalere, hi-res-sertifisering, en høykvalitets DAC (digital/analog-konverter) og ekstra forsterker for hodetelefonutgangen.

– Vi inkluderer også våre hittil beste øreplugger, med blant annet et dobbelt så stort frekvensområde som tidligere. Dessuten kan du via HTC sitt unike Personal Audio Profile-system lage unike profiler tilpasset din hørsel og gjøre dynamisk justering av spesifikke frekvenser, sier Toft.

Kommer med helse-tilbehør

HTC 10 kjører Qualcomms nye Snapdragon 820-prosessor med forbedret 4G LTE-funksjonalitet, har 4 gigabyte minne og 32 gigabyte lagringsplass. Lagringsplassen kan videre utvides med microSD-minnekort på opptil to terabyte.

Skjermen er på 5,2 tommer med en oppløsning på 2560 x 1440 piksler, og Toft lover den reagerer 50 prosent bedre på berøringer enn forrige generasjon. Den nye fingeravtrykkssensoren låser telefonen opp på 0,2 sekunder og PowerBotics-systemet skal redusere batteriforbruket med en tredjedel. Den nye laderen med Quick Charge 3.0-teknologien kan lade batteriet til 50 prosent kapasitet på en halvtime. Prisen ligger rundt 7.500 kroner.

Det er ikke bare telefoner HTC kommer med denne våren. VR-settet HTC Vive er allerede tilgjengelig for konsumenter.

– Vi er veldig fornøyde med salgstallene så langt, men vi kan ikke gå i detalj. Vive viser at HTC kan bringe innovasjon til markedet, sier Thiele.

På åres CES-messe kom nyheten om at HTC samarbeider med sportsselskapet Under Armour om helse- og fitness-systemet Healthbox. Systemet består av en oppkoblet vekt, et aktivitetsarmbånd, en hjertemonitor og alt er koblet sammen i en app.

– I juli/august kommer Healthbox også til Norden, men heller ikke her er prisen helt klar. Vi kommer til å selge systemet både i sports-sektoren, hos elektronikkjedene og også via operatørene, sier Toft.

– Betyr det at Healthbox vil komme pakket sammen med en HTC-telefon hos operatørene?

– Vi har flere diskusjoner med Under Armour og operatørene, så det er noe vi ser på. Det vil komme et tilbud kundene vil finne interessant, sier Toft noe hemmelighetsfullt.

Powered by Labrador CMS