NY FLAGGSKIPMODELL FRA HUAWEI

Huawei lanserer flaggskipmodellen Mate S, men det er ennå ikke bekreftet hvorvidt Premium-modellen med Force Touch kommer til Norge.

Publisert Sist oppdatert

Mate S blir lansert i forbindelse med IFA-messen i Berlin. Fra scenen er det Richard Yu, toppsjef i konsumentdivisjonen i Huawei, som presenterer den nye smarttelefonen.

– Da vi utviklet Mate S var målet vårt å lage en personifisert brukeropplevelse. Telefonen er perfekt balansert. Den er slank, men ikke så glatt at den glir ut av hendene. Den er på det minste 2,65 mm tynn, med buet 2.5D fjerde generasjon gorillaglass. Skjermen på 5,5 tommer har mer enn 401 PPI, som er mer enn øyet kan oppfatte, og kontrastraten er 1,8M:1. Skjermen er like stor som på Iphone 6 Pluss, mens de fysiske målene på Mate S er mindre, sier Yu til forsamlingen i Max-Schmeling-hallen på Falkplatz 1.

Huawei garanterer én dags batteritid på Mate S, og Yu legger stor vekt på at antennen ligger skjult i en strek av samme materiale og farge som metallbaksiden.

Man kan bruke skjermen til å finne vekten på en appelsin

– Skjønnheten og kvaliteten ligger i detaljene, og blant de fem fargene kommer med en rosa versjon der alle detaljer er i denne fargen, sier Yu.

Knoke og fingertupp

Med Mate S lanserer Huawei nye berøringsteknologier.

– Med Mate 7 introduserte vi singel touch fingeravtrykkleser. Nå kommer Fingerprint Sense 2.0. Sensoren er plassert bak på telefonen, med 100 prosent bedret hastighet og sensitivitet. Den kan også brukes til å hente frem notifikasjoner, og bla mellom bildene. Man kan også bruke den til å ta mot samtaler og knipse en selfie – enkelt med én hånd, sier Yu.

Med Knuckle Sense 2.0 kan man bruke knoken til å beskjære et bilde i alle fasonger.

– Ved å knakke to ganger på skjermen med to knoker, kan man starte og stoppe et videoopptak, eller redigere lengden på det. Ved å skrive en M på skjermen med knoken, starter man musikkspilleren, eller man kan skrive C for å starte kameraet, W for vær eller e for internett. I menyen kan man selv velge hvilket tegn eller bokstav som skal starte applikasjonene, sier Yu entusiastisk.

Så slipper han katta ut av sekken, med et bredt smil.

– Hva er det neste? Frem til i dag har berøringsteknologien vært todimensjonal. Med Mate S lanserer vi Force-teknologi. For eksempel kan man zoome tettere på et bilde ved å trykke hardere på skjermen. Man kan bruke skjermen til å finne vekten på en appelsin. Dette er bare starten, og det vil komme stadig nye bruksområder, sier Fu og inviterer brukerne til å sende Huawei ideer.

Sensor med WRGB

Det er derimot ikke avklart om og når Mate S Premium i 128 GB-versjon, som foreløpig er den eneste fra Huawei med Force Touch, kommer til Norge. Mate S i 32 GB-versjon, uten denne teknologien, kommer til Norge i løpet av høsten. Yu oppgir under lanseringen prisen på sistnevnte til 649 euro.

Av andre nyheter når det gjelder grensesnittet, er det Huawei kaller magiske hjørner og den magiske bunnen, som kan programmeres til å starte ulike applikasjoner. Yu fortsetter presentasjonen:

– Kameraet er på 13 MP, og vi bruker en sensor med fire farger i motsetning til de vanlige tre, med hvitt i tillegg til RGB. Den optiske stabilisatoren er best i klassen, og Mate S har en egen fotoprosessor. Linsen er beskyttet med et safir-glass, sier toppsjefen.

Kameraet har en profesjonell modus der man stille inn iso, lukker og blender.

– Vi har flere ulike modi som gjør folk i stand til å ta klassiske sort/hvitt-bilder. I snitt tar folk en selfie tre ganger om dagen. Hvis de bruker 16 minutter hver gang, blir det til sammen 43 minutter. Vi kan hjelpe dem da bedre selfier, takket være frontkameraet på 8 MP med softlys og de nyeste skjønnhetsfiltrene. Mate S er den første smarttelefonen som støtter trådløs utskrift via Mopria, for skrivere fra blant annet Canon, Epson, Brother, HP og Ricoh, sier Yu.

Skal tåle fukt

Han demonstrerer en programvare som automatisk gjør en skjerm man tar bilde av rektangulær, hvis man tar et bilde av den fra siden.

– Vår nye nanocoatingteknolgi gjør Mate S  i stand til å tåle fuktighet bedre. Ladingen er spektakulær; ti minutters lading gir to timers brukstid, sier Yu.

Mate S har plass til to sim-kort, og støtter 4G LTE-tilkopling på 13 uilke frekvenser. Den har plass til et mikro SD-kort, og håndterer opp til 128 GB. Mate S har tre innebygde mikrofoner, med en algoritme som blant annet kan brukes til å eliminere støy fra omgivelsene.

– Selv om telefonen er svært liten, gir den kraftfull lyd takket være et eget kammer til høyttalerne. Med telefonen følger det akustiske øreplugger i metall, mikrofonen har vind- og støyreduksjon, sier Yu.

Huawei presenterer i Berlin også sin smartklokke, Watch, og Yu sier dette er den første som er kompatibel både med Ios og Android. Det er ikke avklart når denne kommer til Norge.

Powered by Labrador CMS