Huawei Mate 9 Pro

Pressemelding fra Huawei 22. november 2016:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Møt Huawei Mate 9 Pro:

Huawei lanserer nytt, raskere flaggskip med enda bedre kamera

Huawei fortsetter satsningen på mobilkamera og lanserer Huawei Mate 9 Pro, deres nye flaggskip med andregenerasjons Leica-kamera, den nye Kirin 960-prosessoren og hurtiglader.

– Dette er den beste og raskeste telefonen Huawei noensinne har lansert, sier markedssjef for Huawei Technologies i Norge, Lise Prydz Aarstrand.

Huawei viderefører samarbeidet med den tyske kameraprodusenten Leica og presenterer en kraftig og unik telefon med et videreutviklet dobbelt kamera. De oppgraderte 54-mm-linsene sørger for 50 prosent bedre bildedetaljer enn før: Den ene linsen har 20MP monokrom sensor og den andre 12MP RGB sensor som til sammen tar bilder med enestående farger, dybde, kontraster og skarphet. I tillegg er kameraet utstyrt med 2x hybridzoom, som gir langt skarpere bilder og bedre bildekvalitet enn alminnelig digitalzoom.

– Vi har et utrolig godt samarbeid med Leica når det gjelder utviklingen av mobilkamera. Vi er veldig fornøyde med å ha funnet en samarbeidspartner som har et like sterkt ønske som oss om å fortsette innovasjon innen mobilkamerateknologi, og er glade for å kunne tilby et bedre kamera enn noen gang tidligere i Mate 9 Pro, sier markedssjef for Huawei Technologies i Norge, Lise Prydz Aarstrand.

Med blant annet funksjoner som optisk bildestabilisator (OIS) og lang lukkertideffekt blir det enda lettere å ta bilder i bevegelse og i dårlig lys. Profesjonelle bilderedigeringsmuligheter som RAW-redigering gir full kontroll på komposisjon, eksponering, hvitbalanse, lukkerhastighet og ISO. Kameraet filmer dessuten i 4K. Den nye funksjonen «4-in-1» hybrid autofokus sørger for sylskarpe bilder gjennom kombinasjonen av laserfokus, «phase detection»-fokus, dybdefokus og kontrastfokus.

En kameratelefon som denne tar selvfølgelig høyde for masseproduksjon av kvalitetsfotografier, og kommer derfor med et internminne på hele 128GB.

Enda bedre batteri og raskere prosessor

Huawei Mate 9 Pro kommer med et imponerende 4000mAH batteri, som gir en batterilevetid på 1,7 dager under normalt bruk. Det kan bety opptil 105 timer med musikk, 20 timer med uavbrutt filmavspilling eller tilsvarende tid med 4G-surfing. I tillegg er Mate 9 Pro utstyrt med neste generasjons hurtiglader – om man har det travelt og har glemt å lade, gir denne deg 58 prosent batteri på en halvtime.

På innsiden kjører Huawei sin nyeste kraftplugg av en prosessor, Kirin 960. Prosessoren har fire Cortex A-53-kjerner på 1,8 GHz og fire Cortex A-73-kjerner på 2,4 GHz, og gir opptil 18 prosent bedre ytelse, samt Mali-G71 for ekstra god grafikkytelse.

Intelligent telefon: Tilpasser seg brukeren

Det nye flaggskipet har brukeren i sentrum. Med en algoritme i Huaweis nye brukergrensesnitt EMUI 5.0 lærer telefonen seg folks brukermønster, og effektiviserer appene og funksjonen man bruker oftest. Dette vil faktisk føre til at Mate 9 Pro blir raskere etter hvert som man bruker den mer, fordi den ikke vil bruke unødvendig kapasitet på funksjoner som ikke blir benyttet.

– Vi er opptatte av å lage en stadig bedre brukeropplevelse for alle som velger Huawei. Med Huawei Mate 9 Pro og den nye algoritmen har vi tatt et viktig steg videre i denne satsningen, sier Aarstrand.

Telefonen har flere snedige funksjoner som gjør den enkel å håndtere, blant annet smart stemmekontroll, så du kan for eksempel rope på telefonen din for å finne ut hvor den er. Den har en mengde praktiske knokefunksjoner for blant annet å ta skjermbilder, og en visittkortleser for de som er lei av papirvisittkort. Du låser opp telefonen ved hjelp av Huaweis nyeste fingeravtrykksensorteknologi. Telefonen har også Dual-SIM der SIM 1 og 2 har støtte for henholdsvis 4G og 3G, slik at man kan ha to abonnement samtidig for best mulig kostnadsstyring.

Elegant design og buet glass

Huawei Mate 9 Pro har et elegant design i buet glass og metall og lekre detaljer. Den 5,5 tommer kurvede skjermen har en oppløsning på 2560 x 1440, smart touch-teknologi og en praktisk og rask fingeravtrykksleser som ligger på forsiden av telefonen.

Huawei Mate 9 Pro

Forventet ankommet landet 15. desember

Veil. pris: 7990,-

Powered by Labrador CMS