SMART FRA MIELE

Hvitevarene fra det tyske selskapet blir både smartere og mer oppkoblet, viser årets IFA-messe.

Publisert Sist oppdatert

Miele presenterte både verdens første vaskemaskin med oppkoblet doseringssystem, stekesensorer sørger for at intet måltid blir brent, to nye helautomatiske kaffemaskiner som kan rense seg selv, egen vakuumerings-skuff for Generation 6000-serien og en ny toppmodell blant kombiovnene under årets IFA-messe.

Bestiller vaskemiddel selv

Alle våre nye produkter skal gjøre hverdagslivet til våre kunder litt enklere og hyggeligere

Som så mange andre på årets IFA-messe la Miele vekt på sine oppkoblede produkter. Vaskemaskinen [email protected] har et område i bunn som lar deg lagre to store ladninger vaskemiddel for hvitt og farget tøy. På den måten skal du slippe å fylle på vaskemiddel hver gang du vasker, og en app forteller deg når de trenger påfyll. Det jobbes også med en oppvaskmaskin med samme teknologi.

– Alle våre nye produkter skal gjøre hverdagslivet til våre kunder litt enklere og hyggeligere, sier administrerende direktør og deleier i Miele, Reinhard Zinkann, under selskapets pressekonferanse.

Selskapet viste også fram sin nye induksjonstopp, som har fått en helt ny teknologi Miele kaller TempControl. Sensorer i koketoppen sørger for at riktig temperatur holdets jevn hele tiden, og virker med alle kokekar som er egnet for induksjon.

At temperaturen i pannen varierer er et problem for både profesjonelle og hobbykokker. Mange glemmer at steketemperaturen fortsetter å stige i pannen mens man kokkelerer, og skrur man ikke ned i tide brennes maten. Med TempControl oppdager sensorene temperaturen i selve pannen, og regulerer kokesonen selv.

Brukeren må bare velge én av tre temperaturnivå. Nivå en holder varmen på 160 grader, og er beregnet på å steke egg, fisk og de fleste frossenproduktene. Biffen lager du på nivå to, med en temperatur på 200 grader. Skal du wokke eller steke pannekaker er nivå tre riktig, hvor varmen når 220 grader.

Alle TempControl-modellene har også Mieles smart [email protected] 2.0-funksjon. I kombinasjon med en Miele-ventilator justeres viftestyrken automatisk.

På viftesiden hadde Miele også flere nyheter å komme med, blant annet modeller som felles ned i benken og trekker dampen rett fra koketoppen ned i viften.

Damper automatisk

Miele viste også fram sin nye flaggskipmodell på ovner, DGC 6860 XXL. Kombiovnen har et smart, trykkfølsomt betjeningspanel, som lar deg styre ovnen som en smarttelefon.

Et trådløst steketermometer sørger for at kjernetemperaturen på maten blir korrekt, og du kan justere dampen etter behov. I tillegg til den manuelle kontrollen, har 6860 også mer enn 200 automatiske program, og om ingen av disse passer kan du legge inn ditt eget.

Også på utstilling under årets messe var en ny vakuum-skuff fra Miele, for å kunne tilberede mat sous vide. Designmessig ligger skuffen i samme lei som Mieles Generation 6000 innbyggingshvitevarer, og har en høyde på 14 centimeter. Brukeren kan selv velge hvor mye vakuum han vil bruke, for så å bruke dampovnen til å koke ferdig måltidet. De fleste Miele-ovner lansert i 2015 har en egen sous vide-funksjon, som lar deg koke langsomt i opp til ti timer.

Tyskerne satser også på det helautomatiske kaffemaskin-markedet med sin nye serie Miele CM7. Disse kan lage opp til 20 ulike drikker, herunder også ulike typer te. Toppmodellen, CM7500, renser seg også selv. Sammenliknet med forgjenger-serien CM6, har CM7-modellene større beholdere for vann, bønner og grut. De kan også lage kjeler med te eller kaffe til opptil åtte porsjoner.

Powered by Labrador CMS