Jørgen Vinje, opplæringsansvarlig hos Samsung Norge, viser fram selskapets nyeste ovner som kommer på markedet i løpet av året. Foto: Marte Ottemo

OPPDATERING FRA SAMSUNG

Samsung stiller med noen helt nye produkter på årets hvite PowerUp, men største nyheten er en programvareoppdatering.

Publisert Sist oppdatert

Jørgen Vinje, produktopplærer i Samsung Norge, sier til fagbladet Elektronikkbransjen at de viser fram hele Samsungs nye sortiment 2023 på årets opplæringsmesse.

– I tillegg har vi også noen av våre allerede lanserte produkter, vår erfaring er at mange av de som kommer på messen er helt nyansatte, og har nytte av å se disse også, sier han.

Sparer strøm og mikroplast

Det er likevel en programvareoppdatering som står i hovedsetet under årets messe.

– Den store nyheten for oss er en oppdatering som kundene kan velge å motta på produkter de allerede har kjøpt. Den fokuserer på strømsparing, og har man jobbet som selger i en Elkjøp- eller Power-butikk de siste to årene vet man at strømsparing kanskje er det kundene er aller mest opptatte av nå.

Ved å kompromisse på vasketid og -temperatur er det mulig å spare mye på klesvasken.

Kundene får nå muligheten til å senke strømforbruket med opptil 70 prosent på våre vaskemaskiner

– Selv om vi allerede skårer utrolig bra på energimerkingen allerede, får kundene nå muligheten til å senke strømforbruket med opptil 70 prosent på våre vaskemaskiner, mot at den bruker lengre tid og vasker på lavere temperatur, sier Vinje.

– Hvilke modeller støtter oppdateringen?

– Alle modeller som er solgt hos Power de siste to årene, og som har wifi og en T i varekoden, kan motta denne oppdateringen. Og selvfølgelig vil dette også være tilgjengelig for alle fremtidige modeller, sier han.

Det er EcoBubble-teknologien som ligger i bunn av strømreduksjonen.

Med en oppdatering kan strømforbruket på en vaskemaskin reduseres med 70 prosent. Foto: Marte Ottemo

– Hovedgrunnen til at vi kan tilby en så aggressiv reduksjon i strømforbruket bygger på vår 14 år gamle såpeteknologi, EcoBubble. Der man kanskje har vært lei av å høre om teknologien om igjen og om igjen på opplæringsmesser, er det nå hovedgrunnen til at vi kan tilby denne oppdateringen, sier Vinje.

Samsung har inngått et samarbeid med friluftsklær-produsenten Patagonia, og også her er miljø i fokus.

– Vi er stolte av samarbeidet med Patagonia, så i tillegg til å spare strøm i oppdateringen kan man få nye program til maskinene. Konseptet vi har utviklet i samarbeid med Patagonia, er at vi slipper ut 54 prosent mindre mikroplast, ved at vi jobber med tøyet på en snillere måte, sier Vinje.

Integrert helkjøl

– Utover strøm og miljø, hvilke andre trender ser dere i hvitevare-markedet?

– Design blir i stadig større grad årsaken til at forbrukeren velger ett produkt over et annet. Vi satser stort på vår Bespoke-serie, hvor man har design i fokus. Det betyr at våre støvsugere ser kulere ut enn andre i markedet, og at man kan bytte fronter på kjøleskapet etter egen smak, sier han.

Samsungs nyeste støvsugere har også design i fokus. Foto: Marte Ottemo

På kjøkkenet har også ovnene som snart slippes i butikk fått en design-oppgradering.

– Vi har en ny farge, «black caviar» og flere av modellene er blitt håndtaksfrie. Toppmodellen har også et kamera i ovnsrommet, som gjenkjenner matvaren og foreslår beste program og hvor man kan se hva som skjer i ovnen til enhver tid. Disse komme kommer i beige, sort og blått. Fargene har gått veldig bra i Korea, og det blir spennende å se når vi slipper produktet i Norge, sier Vinje.

Nå kommer koreanerne også med integrerte kjøleskap.

– Samsung har vært kjent for toppspekkede kjøleskap til en fornuftig pris, men vi har ikke hatt integrert helkjøl i Norge – før nå. Det er det mange selgere og forbrukere som har ventet lenge på, sier han.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 3/2023, som ble distribuert uke 25. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS