VENTER IFA-SUKSESS OGSÅ I ÅR

– Whirlpool stiller på årets IFA med Bauknecht, KitchenAid, Indesit og Hotpoint. Innen telekom kommer HTC og ZTE inn.

Publisert Sist oppdatert

Det sier administrerende direktør Christian Göke i Messe Berlin, som sammen med den tyske bransjeforeningen GFU (Gesellschaft für Unterhaltungs- und Kommunikationselektronik) arrangerer IFA-messen i Berlin. Den siste helgen i april var 300 journalister fra 55 land invitert den IFAs globale pressekonferanse på Malta. Fagbladet Elektronikkbransjen fikk betalt reise og opphold av IFA.

I motsetning til under tidligere års globale pressemøter, var Göke i år forsiktig med å gå i detalj når det gjelder antall solgte kvadratmeter og antall utstillere, bortsett fra at han regnet med at messen blir utsolgt og en suksess.

I stedet brukte han tiden på å leke med tanken på hvordan IFA ville sett ut i år, dersom man startet med blanke ark og arrangerte messen for første gang.

Derfor er jeg overbevist om at IFA i Berlin er på rett sted, og at vi vil være i stand til å fortsatt gi industrien det den trenger

Samme pris som i fjor

– TV kommer først, som den sentrale enheten i hjemmet. Så kommer lydprodukter, etterfulgt av hvitevarer, deretter kommunikasjon som smarttelefoner og IT-produkter. Vi ville rettet oss mot detaljhandelen, deretter forbrukere. Så ville vi fokusert på hjemmemarkedet, deretter den internasjonale industrien. Hvor ville vi hatt IFA? Hovedkravet er at de besøkende er unge, urbane og internasjonale. Dette finner du i LA, London og Berlin. Derfor er jeg overbevist om at IFA i Berlin er på rett sted, og at vi vil være i stand til å fortsatt gi industrien det den trenger, sier Göke.

Fjorårets messe var på 149.500 kvadratmeter, og ble besøkt av 47.800 internasjonale bransjefolk. I år går den av stabelen fra 4. til 9. september, inngangsbillettene koster det samme som i fjor.

BERLIN-MESSE FOR 55. GANG

IFA (Internationale Funkausstellung) arrangeres i år for 55. gang, fra den 4. til 9. september ved Berlin Exhibition Grounds (ExpoCenter City). Arrangører er Messe Berlin og den tyske bransjeforeningen GFU (Gesellschaft für Unterhaltungs- und Kommunikationselektronik).

Den første messen gikk av stabelen i 1924, under navnet Große Deutsche Funk-Ausstellung. I fjor hadde messen 1.538 utstillere og 240.000 besøkende, hvorav 140.350 bransjefolk. Av disse var 47.800 fra andre land enn Tyskland, dette var en økning på to prosent fra året før.

Fagbladet Elektronikkbransjen fikk i forbindelse med den globale pressekonferansen på Malta dekket reise og opphold av arrangøren.

Powered by Labrador CMS