Sebastian Skarp, markedssjef for retail hos TCL og Norden-sjef Johan Huss blir små foran selskapets nye 115-tommer. Foto: Marte Ottemo

VERDENS STØRSTE MINI-LED

TCL viser fram verdens største mini-led-TV, og kommer med tre nye serier av TVer.

Publisert Sist oppdatert

Den 115 tommer store mini-led-TVen som selskapet hevder er verdens største med teknologien, blir en del av flaggskipserien X955 sammen med en 85 og en 98 tommer stor modell.

– Vi nøyer oss ikke lengre bare med 98 tommer, nå kommer vi med 115 tommer for forbrukeren. Salgsstart på serien er nå i høst, men den største versjonen kommer på markedet neste år, sier Sebastian Skarp, markedssjef for retail hos TCL, til fagbladet Elektronikkbransjen.

Den nye flaggskipmodellen bruker et LCD-basert bildepanel med Quantum Dot Pro fargefilter, 4K-oppløsning og mini-ed-baklys med lokal dimming.

Det var mange besøkende som ville ta en kikk på TCLs 115 tommer store mini-led-TV. Foto: Marte Ottemo

115-tommeren skal ha 5 000 nits lysstyrke, og mer enn 20.000 dimming-soner.

LCD-panelet bruker HVA-teknologi for å sikre en bredere innsynsvinkel, som sammen med Mini LED-baklyset oppnår et kontrastforhold på 7000:1.

Med 144 Hz oppdateringsfrekvens på skjermen vil TCL også fri til gamerne der ute.

Det lønner seg å ha god plass – og en solid TV-benk – om man går for 115-tommeren. Den veier 93 kilo og måler 2,5 ganger 1,4 meter.

For de som vil ha stor TV, men passer på at husholdningsbudsjettet ikke går helt av skaftet kommer TCL nå med en mini-led-modell i innstegssjiktet med C805, med størrelser helt opp til 98 tommer.

Folk er mer prisbevisste enn tidligere, og vi har funnet et «sweetspot» i markedet

Nøyaktig pris på den største versjonen vil ikke Johan Huss, nordensjef i TCL, ikke ut med riktig ennå.

– Den kommer til å ligge under vår nåværende 98-tommer, sier han.

For de som ikke har plass til den aller største modellen, lanserer TCL også en ny størrelse.

– Den kommer også som kommer nå også med en 50-tommer, hvor tidligere 55 har vært minst. Det er den første mini-led-TVen i denne størrelsen, og vi har fått ønsker om det fra butikker og kunder. Den er veldig god for gaming, og da vil man gjerne ha en mindre skjerm, sier Skarp.

TCLs stand var godt besøkt på IFA. Foto: Marte Ottemo

TCL har sett at folk gjerne vil ha større TVer i hjemmet.

– Vi har nå fire ulike 98-tommere i vårt sortiment, det er ganske unikt. Vi har solgt mange flere 98-tommere enn vi trodde i fjor, sier Skarp.

Det er Norge og Sverige som leder an i salget av de største modellene.

Den siste serien som ble lansert er C955. Den er noe rimeligere enn X955-serien, og kommer i et bredere utvalg av skjermstørrelser. Disse modellene bruker også QD-Mini LED-teknologi, med harnoe lavere lysstyrke på 2 000 nits og færre antall dimmingsoner, opptil 2 000. 65″, 75″, 85″ og 98″ modeller.

Hvordan har et strammere marked med høye renter og lav krone påvirket salget for TCL?

– Det påvirker selvsagt oss som alle andre i bransjen, men rammer oss mindre hardt enn konkurrentene på grunn av de prisklassene vi opererer i. Det har vært vår styrke nå. Folk er mer prisbevisste enn tidligere, og vi har funnet et «sweetspot» i markedet.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 5/2023, som ble distribuert uke 41. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS