Fredrik Johansson i Nedis med overvåkningskameraet med pan/tilt-funksjon, solcellepanel og 4G-modul. Pris: 2.000,- Foto: Stian Sønsteng

KAMERA TIL HYTTEVEGGEN

– For det norske markedet, med mange fritidsboliger, er vårt overvåkningskamera med solcellepanel og 4G-oppkopling svært aktuelt.

Publisert

Det sier Fredrik Johansson i Nedis, når vi i september møter ham på IFA-messen i Berlin.

– Kameraet har pan/tilt-funksjon, og siden det verken trenger strøm- eller wifi-tilgang gir det store muligheter når det gjelder plasseringen. Prisen er 2.000 kroner, sier Johansson til fagbladet Elektronikkbransjen.

På IFA-messen viser det nederlandske selskapet også en rekke av sine nye produkter innen helse- og velvære, som en smartdosett for tabletter.

– Som pårørende kan man via en app følge med på om og når medisinene blir tatt. I samme kategori har vi en falldetektor, som henges på veggen. Denne registrerer brå bevegelser, og kan varsle det via appen dersom noe skulle skje hjemme hos en man har ansvaret for, sier Johansson.

Nedis kommer også med blodtrykksmålere, der resultatet registreres i en app.

 

Vokser i Norge

Nedis startet i Nederland for over 40 år siden.

– Det hele begynte med reservedeler, siden med tilbehør. Hoveddelen av virksomheten er i dag våre egne varemerker, samtidig som vi fortsatt er distributør av andre merker, sier Johansson.

Nå begynner vi å vokse også i Norge

Han er en av tre nøkkelkundesjefer med ansvar for Sverige og Norge. I tillegg kommer en nordisk organisasjon, lokalisert i Finland.

– Norden er et viktig marked for oss. Vi har en relativt stor markedsandel her, og har tradisjonelt sett vært størst i Sverige og Finland. Nå begynner vi å vokse også i Norge og Danmark, sier Johansson.

Varene sendes fra et robotlager i tilknytning til hovedkontoret i Nederland, og blant kundene er Power-kjeden, samt frittstående handlere.

– Mange av de mindre kundene har vært med oss siden vi mest drev med reservedeler, men ambisjonen er å komme inn i flere av de store kanalene, sier Johansson.

 

Fortsatt reservedeler

Kategorien med smarte produkter er den som vokser raskest hos Nedis.

– I porteføljen har vi også småelektriske produkter og klimaprodukter, og vi leverer vi mye kabler, kontakter, plugger, lys og belysning. Varemerket Nedis står for den største delen av omsetningen, og vi leverer fortsatt mye reservedeler og tilbehør, sier Johansson.

Nedis' overvåkningskamera med pan/tilt-funksjon, solcellepanel og 4G-modul. Pris: 2.000,- Foto: Stian Sønsteng

Nedis er representert i stort sett hele Europa.

– Er Nedis-produktene hyllevare fra Asia?

– Vi driver ikke direkte med forskning og utvikling i egen regi. Derimot samarbeider vi tett med våre leverandører for å hente frem nye produkter, og gjerne med våre egne varianter. Ikke minst gjør vi dette innen husholdningsprodukter, sier Johansson.

– Hva kjennetegner et typisk Nedis-produkt?

– God kvalitet til en fornuftig pris. Vi selger ikke det rimeligste på markedet, men ligger prismessig litt under de kjente varemerkene, samtidig som kvaliteten er ganske nær, sier Johansson.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 5/2023, som ble distribuert uke 41. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS