WILFA GÅR INN I PERSONLIG PLEIE

– Varemerkene Jordan og Wilfa er en slagkraftig pakke, og våre elektriske tannbørster er vårt første steg inn i en ny kategori.

Publisert Sist oppdatert

Det sier produktsjef og eier i Wilfa AS, Morten Hoff, til fagbladet Elektronikkbransjen. De lanserer sammen med Jordan fire elektriske tannbørster og tre børstehoder, markedsført som Jordan powered by Wilfa. Og nettopp kraften i batteripakken Wilfa ønsker å legge vekt på.

– Morten hadde sett behovet i markedet for en tannbørste som hadde bedre batteritid. Jeg arbeidet i Jordan for mange år siden, og da vi tok kontakt var de interessert i et samarbeid. Vi startet utviklingen av de nye tannbørstene for tre år siden, og det har vært en spennende og fin reise. Jordan er dyktige på det som har med selve busten å gjøre, og vi er kommet frem til et produkt vi mener er veldig godt, sier administrerende direktør Anders Liland til fagbladet Elektronikkbransjen.

I pressemeldingen som er sendt ut i forbindelse med lanseringen står det i overskriften:

Jordan står meget sterkt i folks bevissthet når det gjelder tannbørster, og vi håper vi sammen kan omvende en del brukere av manuelle tannbørster

– Markedsleder utfordrer Procter & Gamble.

USB-lader

Det heter videre at Jordan er markedsleder på tannbørster i Norge, og at Wilfa er Norges største leverandør av småelektriske produkter. Sammen har de utviklet en serie med fire elektriske tannbørster, kalt Soft Clean, der de tre modellene Clean Fresh, Clean Premium og Clean Premium+ er utstyrt med lithium-batteri som skal gi én måneds brukstid. Disse kommer med lader med avtakbar USB-ledning, som gjør at ledningen kan fjernes etter opplading slik at tannbørsten kan stå fremme akkurat som en manuell tannbørste. USB-ledningen gjør det også mulig å lade via en bærbar datamaskin, mobillader eller annet. Innstegsmodellen Jordan Clean har et nikkel-metallhydridbatteri som skal gi cirka to ukers brukstid.

– Vi mener det er viktige er at man slipper lade så ofte, og selger foreløpig våre elektriske tannbørster kun i elektrofaghandelen. Det handler om at vi må ha et visst volum før vi beveger oss over i andre kanaler, sier Hoff.

Han sier de elektriske tannbørstene er et signal om at de ønsker å satse på kategorien for personlig pleie.

– Hvorfor har dere ikke vært tilstede i denne kategorien tidligere?

– Det er en stor kategori, som krever mye hvis man skal lykkes, både når det gjelder produktutvikling, men også måten man presenterer produktene, som emballasje og markedsføring. Man må hele tiden markedsføre de riktige tingene, komme med nye teknologier. Vi har for øvrig erfaring fra skjønnhetsprodukter fra den tiden vi hadde agenturet for Remington, sier Hoff.

Små børstehoder

Han sier markedet for elektriske tannbørster er svært stort, hovedsakelig er dominert av én aktør; Procter & Gamble.

– Vi er derfor glade for samarbeidet med Jordan. De står meget sterkt i folks bevissthet når det gjelder tannbørster, og vi håper vi sammen kan omvende en del brukere av manuelle tannbørster til de elektriske, sier Hoff.

Jordan ble i fjor kjøpt opp av Lilleborg-konsernet.

I pressemeldingen heter det at SoftClean-teknologien skal være helt eksepsjonell til tann–for–tann-rengjøring.

– Alle variantene i serien har små børstehoder, dette fordi et lite børstehode har større forutsetning for å nå alle tannflater, sier tannpleier Renate Derås i Lilleborg i pressemeldingen.

Jordan Clean-serien, som allerede har vunnet den internasjonale designprisen reddot design award, består av fire modeller som kan brukes med tre ulike børstehoder.

Reiseetui med lader

– Jordan har med sin årelange erfaring lagt vekt på å bringe daglige tannpleie så nær det optimale som mulig. Børstehodet er ovalformet og delt inn i tre spesialiserte rengjøringssoner, heter det i pressemeldingen.

Børstehodet Clean er for normal bruk, og skal rengjøre på en skånsom måte. Whitening har Jordans WhiteTech-bust i senter, som skal fjerne plakk og flekker på tannemaljen. For økt effekt med denne børsten kan man med fordel bruke høyeste hastighet på tannbørsten. Sensitive er det tredje børstehodet, og skal rengjøre på en mild måte. De koniske bustene er myke samtidig som de er spenstige og tynne, slik at tuppene skal komme til og får rengjort i de trangeste mellomrommene som under tannkjøttranden. For mildest rengjøring med denne børsten kan man med fordel bruke laveste hastighet på tannbørsten, heter det.

SoftClean-serien består av fire modeller, designet uten for mange kanter for enklere renhold av både tannbørste og ladebase.

Jordan Clean har 2 minutters timer som skal sikre at du pusser tennene lenge nok. Clean Fresh har i tillegg 2 pussehastigheter og batteriindikator. Clean Premium har tre ulike pussehastigheter og kommer med reiseetui, mens reiseetuiet til Jordan Clean Premium+ har integrert lader. Priser fra 500 kroner.

Powered by Labrador CMS