PODCAST FOR BRANSJEN

– Dette er kanskje verdenshistoriens første podcast om erstatningsrett og produktansvar, sier advokat Ole André Oftebro.

Publisert Sist oppdatert

Han har vært gjest i Juridisk ABCs podcast som ble publisert på juridiskabc.no og på iTunes 5. april. Bak Juridisk ABC, som er et nettsted med nyheter og artikler innen lov og rett, står advokat Eivind Arntsen.

Selv sier Oftebro til fagbladet Elektronikkbransjen:

– Jeg tror podcasten gir en nyttig innføring til alle med interesse for dette. For Stiftelsen Elektronikkbransjens medlemmer tenker jeg podcasten er særlig relevant, både fordi jeg brukte mange eksempler fra elektronikkens verden og fordi jeg avslutningsvis advarte mot egenimport av piratprodukter fra Kina med videre.

For Stiftelsen Elektronikkbransjens medlemmer tenker jeg podcasten er særlig relevant

Produsentens ansvar

I podcasten snakker Oftebro om at det kan være lang vei fra en opplevd krenkelse til dom for et erstatningskrav. Han forklarer hva som skal til for å kreve erstatning og hvilke regler gjelder for produsentens ansvar for den skade produktene volder på person eller eiendom eller andre gjenstander.

På juridiskabc.no presenteres Oftebro slik:

– Han har bokstavelig talt skrevet boken om Produktansvar, som forfatter av lovkommentaren til produktansvarsloven som kom ut i 2015. Han har tidligere jobbet som advokat i Kluge Advokatfirma, vært dommerfullmektig ved Øvre Romerike tingrett og ikke minst advokat ved Regjeringsadvokatembetet. Ole André Oftebro er i dag partner i Advokatfirmaet Ræder. Der jobber han foruten med produktansvar, også mye med arbeidsrett og generell tvisteløsning.

Powered by Labrador CMS