Reidel Reveal

Pressemelding fra Nespresso 27. oktober 2014:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Riedel og Nespresso lanserer unike kaffeglass

Eksklusivt samarbeid

En av verdens mest anerkjente vinglassprodusenter, Riedel, har utviklet en helt spesiell kaffeglasserie sammen med Nespresso. Den nye serien heter Reveal, og er skreddersydd for Nespresso sin Grands Crus-kaffe. Glassene er den perfekte julegave til kaffeelskere.

Løfter kaffens aroma

– For kaffeekspertene i Nespresso er det samspillet mellom jordsmonn og bønnetype som er det viktigste når de velger ut kaffen som skal utgjøre Grand Cru-serien, sier Geir Kronbæck, Country Business Manager hos Nespresso Norge.Riedels ekspertise ligger i å forstå hvordan glassets størrelse og form påvirker smak og opplevelse.

16 vinkelnere har testet

Hele 16 vinkelnere har deltatt i testing av Reveal-serien, som består av to typer glass: “mild” og “intens”. Vinekspertenes dom er at “intens”-glasset øker intensiteten av aroma og smak. “Mild”- glasset fremhever kaffens friskhet, syre og letthet. Glasset øker også følelsen av fylde og sødme.

Maragogype- en godt bevart kaffehemmelighet

Samtidig med Reveal-serien kommer Nespresso med en helt ny kaffe, som er laget på den sjeldne Maragogype-bønnen med opphav i Brasil. Kun 10 000 kaffeesker er tilgjengelige i Norge.

– Maragogype kommer til å blir utsolgt på det norske markedet i løpet av kort tid. Den som får anledning til å sikre seg denne kaffen bør absolutt prøve den i Reveal Mild-glasset. Aromaene forsterkes og glasset bidrar til å skape en ny kaffeopplevelse, sier en entusiastisk Geir Kronbæck fra Nespresso Norge.

Etter mye leting fant selskapets kaffeeksperter fire områder i Mexico, Nicaragua, Guatemala og Colombia, som oppfylte de strenge kvalitetskravene for å få produsere Nespresso sin beste

kaffe. Maragogype er en del av Nespresso-serien Special Reserve Grands Crus.

Kjempebønne

Maragogype er dobbelt så stor som en vanlig kaffebønne. Likevel er den mild i smaken, og ligger på nivå 6 på intensitetsskalaen til Nespresso.

Maragogype er en Arabica-bønne med moderat syre. Kaffen har en underliggende sødme, og oppleves mild, rund og kremet. Blandingen av bønner fra fire dyrkningsområder i Sør- og Mellom-Amerika preger kaffen. Et hint av grønne undertoner viser til den meksikanske- og

nicaraguanske opprinnelsen. De colombianske- og guatemalanske røttene tilfører balansert fruktighet.

Pris og distribusjon

Riedel Reveal-serien er i salg fra 27. oktober hos Nespresso Boutiques i

Oslo, Bergen, Sandvika og Stavanger, samt via Nespresso Club på tlf 800 87 600 og www.nespresso.com. Den selges i sett med to glass. Pris per sett er 290 kroner.

Special Reserve Maragogype Grand Cru er også i salg i de samme kanalene fra 27. oktober og så lenge lageret rekker.

Pris per kaffekapsel er 9 kroner.

Powered by Labrador CMS