Special Reserve Maragogype Grand Cru

Pressemelding fra Nespresso 27. oktober 014:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Eksklusiv nyhet fra Nespresso:

Nå kan du sikre deg den sjeldne Maragogype-kaffen

Nespresso kommer med en helt ny kaffe, som er laget på den sjeldne maragogype-bønnen. Kaffeentusiaster som vil sikre seg denne kaffen anbefales å være raskt ute.

Kun et ekstremt begrenset antall er tilgjengelig i Norge.

På 1800-tallet dukket det opp en ny, grønn bønne på kaffefarmene i de østlige delene av Brasil. Bønnen fikk navnet Maragogype. Dyrkingen spredde seg raskt videre til større deler av det kaffedyrkende Sør- og Mellom-Amerika. Fordi den kommer fra små avlinger og er vanskelig å produsere, har Maragogype vært en sjelden kaffe å få tak i. Det er derfor en glede for Nespresso å introdusere denne ettertraktede kaffen for sine Club-medlemmer

Bønner leveres fra fire land

Nespresso sine kaffeeksperter jobber kontinuerlig med å finne frem til nye og spennende kaffesorter. Jakten på 100% ren Maragogype førte dem på en reise gjennom hele Sør- og Mellom-Amerika. Etter mye leting fant ekspertene fire områder i Mexico, Nicaragua, Guatemala og Colombia, som oppfylte de strenge kvalitetskravene for å få produsere Nespressos beste kaffe. Blandingen av bønner fra fire dyrkningsområder gir en spennende smaksopplevelse.

Kjempebønne

Maragogype er dobbelt så stor som en vanlig kaffebønne. Likevel er den mild i smaken, og ligger på nivå 6 på Nespresso sin intensitetsskala. Nespresso Special Reserve Maragogype brennes til et nivå som gjør at kaffens naturlige egenskaper fremheves, uten at brentheten blir dominerende.

Maragogype er en Arabica-bønne med moderat syre. Kaffen har en underliggende sødme, og oppleves som mild, rund og kremet. Et hint av grønne undertoner viser til den meksikanske- og nicaraguanske opprinnelsen. De colombianske- og guatemalanske røttene tilfører balansert fruktighet.

I eksklusivt selskap

Maragogype er en del av Nespresso Special Reserve Grands Crus. Kaffe som får innpass i denne eksklusive klubben, kjennetegnes av sjeldne kaffesorter som ofte er krevende å dyrke. Derfor kan det gå flere år mellom hver gang Special Reserve Grands Crus er på markedet. Den siste var Nespresso Hawaii Kona Grand Cru, som var tilgjengelig i 2012.

Special Reserve Maragogype Grand Cru er i salg fra 27. oktober og så lenge lageret rekker. Denne eksklusive kaffen er tilgjengelig i Nespresso boutiques i Oslo, Bergen, Sandvika og Stavanger, samt via Nespresso Club på tlf 800 87 600 og www.nespresso.com

Pris per kaffekapsel er 9 kroner.

Powered by Labrador CMS