Terje Mentyjærvi i Musikk og elektronikk AS med konsertversjonen av Kantare Grazioso, spesielt utviklet for det norske markedet. Foto: Stian Sønsteng

NORSK KONSERTGITAR FRA KANTARE

Terje Mentyjærvi i Musikk og elektronikk AS viser i Larvik frem en konsertversjon av gitaren Kantare Grazioso, laget for det norske markedet.

Publisert

– Den er laget med granlokk og en hvelving på én millimeter, som gir en helt annen akustikk. Den har ikke elektronikk eller utsparing, og er en fin konsertgitar med litt bredere hals, sier Mentyjærvi.

Han har selv vært delaktig i arbeidet med å velge treslagene som er benyttet, for å erstatte rosentre (rosewood).

– Det har også handlet om å plukke de rette spesifikasjonene, siden dette er en konsertgitar laget for klassiske gitarister, i større grad enn det øvrige sortimentet til Kantare, som mer er myntet på hobbygitarister, sier Mentyjærvi til fagbladet Elektronikkbransjen, når vi møter ham på salgsmessen under Larvik gitarfestival den siste uken i mars.

Den forrige forsendelsen vi fikk var utsolgt tre-fire måneder i forkant

Fort utsolgt

Finske Kantare Guitars bygger gitarene sine i Romania, og har siden i fjor vært representert i Norge av Musikk og elektronikk AS.

– Produksjonen skjer i Transilvania, som ligger høyt og er tørt og kaldt, med ordentlige vintre. Dette gjør at gitarene tåler det norske klimaet, og treverket i modellene vi tar inn er ikke på Cites-listen over truede arter, sier Mentyjærvi.

Prisen for spesialversjonen av Kantare Grazioso er 7.200 kroner.

– Hvordan har det norske markedet tatt mot Kantare?

– Veldig bra. Den forrige forsendelsen vi fikk var utsolgt tre-fire måneder i forkant. Den neste er nettopp kommet inn, og den selges ut veldig fort. Her er det store muligheter til å øke for oss, og vi er også delaktige i å utvikle nye modeller beregnet på musikere som ønsker Kantare-lyden, med en bedre spillefølelse, sier Mentyjærvi.

Best på deler

Musikk og elektronikk AS har tatt over som norsk distributør for Allparts. Foto: Terne Mentyjærvi.

Under Larvik gitarfestival kan han også vise et nytt agentur; Allparts.

– Dette er en amerikansk premiumleverandør av tilbehør til gitar og bass, som vi har tatt over distribusjonen av til hele Norge. Allparts er den deleleverandøren som er best på standarder. De kan levere til stort sett alt mulig av amerikanske og kinesiske instrumenter. Det finnes et utall deler på markedet, som selv om de ser riktige ut ikke passer slik de skal. Dette er Allparts veldig flinke til å få riktig, sier Mentyjærvi.

– Hva er viktigst for dere i sortimentet til Musikk og elektronikk?

Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 2/2019, som ble distribuert 10. april. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.

– Det vi selger mest av i volum er fortsatt strenger, i særdeleshet strenger fra Elixir.

Powered by Labrador CMS