Mikael Bjørk viser frem den nye brødbakemaskinen fra Panasonic. Foto: Jan Røsholm

BAKER DET BESTE GLUTENFRIE BRØDET

Den nye brødbakemaskinen fra Panasonic har både utvendige og innvendige temperatursensorer. Det skal gi gode brød.

Publisert Sist oppdatert

Panasonic YR 2550 har en rekke program for å lage både bakverk, pasta og syltetøy. Flere av programmene er spesialtilpasset glutenfrie produkter.

Lang utviklingstid

– Vi har brukt 35 år på å utvikle det beste glutenfrie brødet. Det er viktig å få det fuktig nok, sier Mikael Bjørk i Panasonic.

Fagbladet Elektronikkbransjen treffer ham i juni på opplæringsmessen PowerUp. Her viser han brødbakemaskinen som er utstyrt med flere sensorer som måler temperatur og fuktighet.

Vi har brukt 35 år på utvikle det beste glutenfrie brødet

– Det er én sensor som måler temperatur inne i boksen, og en som måler den på utsiden. Da blir det et perfekt resultat, sier Bjørk.

Brødbakemaskinen er også utstyrt med en egen dispenser for krydder, nøtter eller rosiner.

Mange programmuligheter

Brukeren kan velge mellom 31 ulike program, for både deig, pizza, pasta og syltetøy.

– Det er dessuten fire spesialprogram for glutenfritt; både brød, kake, pasta og pizzadeig, sier Bjørk.

Brødbakemaskinen har tre ulike størrelsesprogram, hvor 1,1 kg er maksimal mengde. En LCD-skjerm på toppen av maskinen viser status under bakeprosessen. Brødbakemaskinen fra Panasonic har en pris på 3.700 kroner.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 4/2022, som ble distribuert 30. august. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS