SVENSK VESKE- OG DEKSELSPESIALIST

Det svenske firmaet Krusell International AB spesialiserer seg på tilbehør som dekker et stort utvalg elektronikkprodukter.

Publisert Sist oppdatert

På Krusells utstilling gikk det i vesker og deksler. Firmaet ble startet for 20 år siden. Produktutvalget har gått fra å være modellbaserte vesker til å levere designbaserte kolleksjoner med vesker og deksler.

– I dag dekker produktutvalget vårt et omfattende utvalg av vesker og deksler for mobiltelefoner, datamaskiner, nettbrett og kameraer. Nytt er det at vi også i år starter omsetningen av skjermbeskyttere, forteller Christian Johansson, skandinavisk salgssjef hos Krusell.

Han forteller at firmaet vurderte 15 ulike typer materialer for skjermbeskyttelse. Valget falt på en materialtype firmaet venter seg veldig mye av. Materialet passer både for nettbrett og mobiltelefoner.

Dekslene våre inneholder ingen giftige eller farlige materialer og er fullstendig nedbrytbare

Godt marked

Johansson forteller at Krusell lenge har hatt godt grep om det norske markedet. I dag er Norge et av de viktigste markedene for firmaet. Distributøren hos oss er Aurora, og Johansson sier at de gjør en meget god jobb.

I år har Krusell laget en helt ny utforming av innpakningene.

– 2012 er et meget interessant år for Krusell. Vi kommer med veldig mange nye produkter. Vi har fått en ny produktsjef, og hun har snudd opp ned på mye gammel tankegang hos oss, sier Johansson.

Når det gjelder produktenes design blir hoveddelen av alt nytt tegnet ved firmaets hovedkontor i Gøteborg. Produktene blir produsert i Thailand, og Johansson forteller at designet også blir diskutert med de som arbeider ved fabrikkene der. I Thailand har Krusell nesten 600 ansatte i egeneid bedrift.

Familietenking

Johansson bruker uttrykket familietenking på samspillet mellom de ansatte i Sverige og Thailand.

– Familietenking betyr at når du kjøper for eksempel en mobiltelefon, skal du samtidig kunne kjøpe en veske i samme design og samme farge som telefonen. Så kan du videre tenke deg at du har en veske til datamaskinen eller nettbrettet som passer til mobiltelefonvesken. Det samme gjelder for kamera. Denne tankegangen har vi arbeidet med i mange år.

Når det gjelder telefondeksler, legger han vekt på at de er helt nedbrytbare. De inneholder ingen giftige eller farlige materialer og ingenting som påvirker miljøet i negativ retning. Johansson tror Krusell er alene om å ha slike produkter. Firmaet har også fått meget gode tilbakemeldinger fra kundene på dette området.

– Hva er trenden for fargene i år?

– Vi er jo midt inne i smartphone-æraen. Det skal være glade farger, gjerne pastell og ikke minst bredt område for fargenyanser. Vi snakker om gult, rosa og blått i tillegg til tradisjonelt hvitt og sort. Denne utviklingen tror jeg vil forsterke seg.

Johansson røper også at firmaet ser seg om etter et nytt produktområde som blir lansert i løpet av kommende sommer. Han vil imidlertid ikke kommentere hva dette er.

Sealabox

En nyhet fra Krusell er den såkalte Sealabox. Navnet står for et vanntett hylster for mobiltelefon. Det er ment å beskytte telefonen når du bruker den på stranden eller i nærheten av vann ellers.

– Hylsteret er klassifisert og godkjent etter standarden IPX7. Det betyr at den beskytter telefonen under vann på en meters dyp i inntil 30 minutter, sier Johansson.

Sealabox er et universaldeksel som kan brukes til mange telefoner, og du kan bruke de fleste funksjonene når telefonen ligger inne i hylsteret. Hylsteret finnes i to størrelser. Large-modellen passer for telefoner på størrelse med Iphone 4 mens XL-modellen er for telefoner med størrelse som for eksempel Samsung Galaxy S II.

Powered by Labrador CMS