Fra venstre LG OLED C1, Samsung Neo QLED QN90A og Samsung The Frame LS03A. Foto: produsentene

LG OG SAMSUNG I TV-FINALEN

Samsung Neo QLED QN90A og LG OLED C1 er TVer med spillfokus. Sammen med 2021-utgaven av Samsungs design-TV The Frame, er de finalister i kåringen av Årets TV 2021/2022.

Publisert Sist oppdatert

For 18. gang kårer fagbladet Elektronikkbransjen årets julegave, og siden 2006 har vi i tillegg utpekt årets produkt i en rekke kategorier. Egne fagjuryer, med eksperter fra detaljhandelen, har vurdert produktenes egenskaper, om de tilfører markedet noe nytt, og forventet popularitet hos det norske folk. Fagjuryene har tatt utgangspunkt i kandidater meldt inn av våre lesere, men har også selv nominert produkter. Hvem av finalistene som til slutt går av med seieren, offentliggjøres under et arrangement i Oslo 4. november.

I kategorien Årets TV 2021/2022 består fagjuryen av Ann Kathrin Johansen (Elon), Eivind Døhlen (NetOnNet), Erik Berthling Olsen (Komplett), Martin Jordet (Elkjøp), Thomas Marthinsen (Power), og juryleder Stian Sønsteng (Elektronikkbransjen).

Finalister (i alfabetisk rekkefølge):
ÅRETS TV 2021/2022
LG OLED C1
Samsung Neo QLED QN90A
Samsung The Frame LS03A

LG OLED C1

LG OLED C1. Foto: LC

Arvtageren til den populære CX-serien fra 2020. TVen har får et nytt design utvendig, og kommer for første gang i størrelser opp til 83 tommer. Den har også selskapets nye Alpha 9-prosessor, som skal bruke AI-teknologi og maskinlæring for å oppnå bedre oppskalering og generelt skarpere bildekvalitet. Prosessoren har også en ny versjon av LGs AI Sound Pro, som kommer med to nyheter i 2021; virtuell 5.1.2-miksing av kringlyd for bedre lydopplevelse med TVens innebygde høyttaler, og Auto Volume Leveling for et jevnt volumnivå. Pris: 15.000-73.000,-

Samsung Neo QLED QN90A

Samsung Neo QLED QN90A. Foto: Samsung

Samsungs QN90A-serie kommer i størrelser fra 50 til 85-tommer, og har fått en ny bildeprosessor Samsung kaller Neo Quantum Processor. Selskapet har lenge satset på sin kombinasjon av kvanteprikker og LCD-teknologi under navnet QLED, og de beste LCD-skjermene fra selskapet får nå navnet Neo QLED. Den største forskjellen skal ligge i baklyset på skjermene, hvor diodene ifølge Samsung kun er 1/40-del av tradisjonelle LCD-dioder. Plassbesparelsen gjør at Samsung hevder TVene har langt bedre lyskontroll enn tidligere, og bedre farger og kontrast. Pris: 13.000-42.000,-

Samsung The Frame LS03A

Samsung The Frame LS03A. Foto: Samsung

Årets versjon av Samsungs kunst-TV kommer nå i størrelser helt opp til 85 tommer. Alle modellene blitt tynnere, og paneldybden er halvert. Ifølge Samsung skal det gjør at TVen smelter mer sammen med annen kunst på veggen når den monteres med Slim Fit Wall Mount. Rammene kommer i flere farger som hvit, teak og brun. TVen kan også plasseres stående med medfølgende og justerbare ben. Alle modeller gir tilgang til Samsung Art Store med over 1.400 kunstverk man kan abonnere eller kjøpe. The Frame leveres nå i størrelsene 32, 43, 50, 65, 75 og 85 tommer.

Se alle finalistene

Powered by Labrador CMS