LUMIGON NYTT DANSK MOBILMERKE

Det danske firmaet Lumigon AS brukte Barcelona-messen til å lansere sin første mobiltelefon T2.

Publisert Sist oppdatert

Lumigon AS er et dansk firma, men en del av firmaet er norskeid. Kommunikasjonssjef Rikke Juul Hansen forteller at firmaet har hovedkontor i København, men har planer om å etablere seg også i Norge. På MWC presenterte firmaet sin første telefon, T2.

– Den har dansk design, og den tekniske utviklingen skjer både i Danmark og på fabrikken vi bruker i Kina. T2 er klar for markedet til sommeren, da kommer den også til Norge, forteller Juul Hansen.

Firmanavnet Lumigon er dannet av to ord, det franske for lys og det latinske for form.

Lumigon-navnet er dannet av to ord, det franske for lys og det latinske for form

Android

Lumigons T2 har Android 4.0 operativsystem og berøringsskjerm på 3,8 tommer. Prosessoren er på 1,4 GHz og telefonen har kamera med bildebrikke åtte megapiksler. Telefonen har en tofunksjons knapp som kan brukes til blant annet til å styre telefonens blits som en lyskilde.

– En helt spesiell funksjon er at T2 har innebygd en infrarød sender. Det betyr at telefonen kan brukes som fjernkontroll til andre elektronikkprodukter som har mottaker for denne typen teknologi, sier markedssjef Jesper Raarup.

Telefonen kan stilles inn som fjernkontroll for mange ulike produkter. Programmeringen av telefonen skjer ved at man plasserer fjernkontrollen oppå telefonen og trykker på de funksjoner man ønsker at telefonen skal overta Deretter blir funksjonene lagret i telefonens minne. Fjernkontrollstyringen fra telefonen skjer deretter ved berøring av telefonens skjerm.

T2 har terminal for micro SD minnekort med kapasitet opp til 32 GB. Telefonen har også innebygd FM-radio.

B&O-samarbeid

Lumigon har samarbeidet med Bang & Olufsen om lydteknikken i mobiltelefonen. Den er basert på B&Os system Ice Power.

– Det skal gi meget ren og krystallklar lyd. Samarbeidet betyr også at det i telefonen ligger program for fjernstyring av B&Os produkter, sier Raarup.

Juul Hansen sier at telefonen vil bli markedsført både som et designprodukt og med sine teknologiske løsninger, først og fremst fordi telefonen har enkle muligheter for å brukes som multifjernkontroll.

– Dette er egenskap som gjør at vi har stor tro på telefonen langt utover Danmarks grenser og i markeder der konkurransen er meget hard, sier Juul Hansen.

Lumigon er i ferd med å inngå avtaler om distribusjon av T2 i det norske markedet.

Powered by Labrador CMS