SPARER 2 MILLIONER KWH

Philips leverer 20.000 hotell-TVer til Scandic-kjeden. De to selskapene har sammen sørget for apparatene er mer miljøvennlige.

Publisert Sist oppdatert

– Ved å være konsekvent i sitt miljøarbeid bidrar Scandic i aller høyeste grad til en positiv utvikling. Scandic har gitt et betydelig bidrag gjennom sitt engasjement og ved å drive sertifiseringsprosessen av TV-modellen MediaSuite, sier salgsdirektør Pär Backlund i Hospitality TV hos Philips, i en pressemelding.

Her heter det at da Scandic bestemte seg for å gå til innkjøp av 20.000 nye ledbelyste TVer, var det viktig å finne en TV-løsning som oppfylte selskapets miljøkrav. Den valgte TV-modellen MediaSuite er derfor blitt sertifisert etter EUs miljøstandard.

Uten bordstativ

Våre hotell har ikke behov for bordstativene siden TVene henges på veggen

– Samarbeidet med Philips har ikke bare ført til at vi i Scandic får flatskjermer som er mer miljøvennlige, men også at privatkunder får et nytt, miljømerket alternativ med modellen MediaSuite. En viktig endring er at det tidligere fulgte med bordstativ til alle utgaver av modellen, men det blir nå i stedet et tilvalg også for privatkunder. Våre hotell har ikke behov for bordstativene siden TVene henges på veggen, men fremfor alt får vi ytterligere en miljøgevinst ved at det blir mindre å transportere, sier miljøansvarlig Inger Mattsson i Scandic i pressemeldingen.

Utrullingen av de 20.000 nye skjermene til Scandics hoteller har begynt, og skal være fullført innen 2014.

Sparer 2 mill. kWh

For å få MediaSuite godkjent med EU Ecolab, EUs felles miljømerke, ble det gjort en rekke miljømessige forbedringer. En forskjell er at modellen har fått en mer miljøtilpasset flammesikring.

– I tillegg er MediaSuite etter sertifiseringsprosessen betydelig mer energieffektiv, og det er en stor og positiv forbedring i mer miljøvennlig retning, sier Leendert Jan de Olde, Senior Manager Sustainability i Philips Consumer Lifestyle i Nederland.

De nye led-belyste TVene skal være hele 70 prosent mer energieffektive. Dette betyr at Scandic-hotellene vil spare nærmere 2 millioner kWh i året.

Powered by Labrador CMS