Norsk salgssjef Torstein Vik (t. v.) i Polysonic og eksportsalgssjef Ryan Burke i Røde Microphones med Røde SoundField NT-SF1. Foto: Stian Sønsteng.
Norsk salgssjef Torstein Vik (t. v.) i Polysonic og eksportsalgssjef Ryan Burke i Røde Microphones med Røde SoundField NT-SF1. Foto: Stian Sønsteng.

FØRSTE RØDE OG SOUNDFIELD-MIKROFON

VR-mikrofonen NT-SF1 er den første Røde gir ut i samarbeid med SoundField. – Nok en gang et førsteklasses produkt til budsjettpris!

Publisert Sist oppdatert

Det sier Torstein Vik, salgssjef i Polysonic, som distribuerer Røde i Norge.

Australske Freedman Electronics Group, som eier Røde Microphones, kjøpte i fjor SoundField av TSL Products, som produserer kringkastingsutstyr. Røde SoundField NT-SF1 er det første produktet de to selskapene har utviklet sammen.

– Det store markedet for denne mikrofonen er VR (virtuell virkelighet). Den tar opp lyden i 360 grader, og vil koste rundt 10.000 kroner. Vi har stor tro på denne, sier Vik når vi møter ham på Prolight + Sound-messen i Frankfurt.

Soundfield NT-SF1 kommer i salg i Norge i august. Det følger med en spesiell XLR-kabel med ti pinner, for å lede alle kanalene.

Vi har stor tro på denne

– Denne går ut til fire balanserte XLR-kontakter, og gjør det mulig å ta opp lyd i A-format, til video- eller audiobruk. Ved å bruke vårt programtillegg i et multikanalspor kan du få ut 5.1- og 7.1-lyd, eller standard B-format, som for eksempel kan brukes til YouTube 360, Facebook 360 og VR-applikasjoner. SoundField har gjort dette siden 1978, og dette er det første produktet fra Røde med denne teknologien. Mikrofonen tar opp all lyd i 360 grader, og så kan man reforme lyden akkurat som du vil i postproduksjonen, sier eksportsalgssjef Ryan Burke i Røde Microphones, til fagbladet Elektronikkbransjen.

– I fremtiden vil man kunne bruke en slik mikrofon til å simulere andre mikrofoner, for eksempel en retningsmikrofon eller en stereomikrofon, sier Vik.

Powered by Labrador CMS