ZTE Open

Pressemelding fra ZTE 26. februar 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

ZTE Open – verdens første Firefox OS-smarttelefon

Telefónica tilbyr den første kommersielt tilgjengelige smarttelefonen med Mozillas Firefox OS i Spania, Venezuela og Colombia fra midten av 2013

ZTE har lansert ZTE Open, verdens første smarttelefon med Mozillas Firefox OS åpne mobile ekosystem. Sammen med den globale operatøren Telefónica, vil ZTE først lansere ZTE Open i Spania, Venezuela og Colombia i midten av 2013.

ZTE Open er en smarttelefon som er ideell for unge mennesker som er interessert i å ta i bruk den aller siste teknologien, og for mennesker med begrensede budsjetter som ønsker prøve sin første smarttelefon. Den er utstyrt med en 3,5 tommers HVGA TFT-berøringsskjerm og har et 256MB RAM og 512MB ROM kombinert med et 3,2MP kamera. Den støtter Bluetooth 2.1, WIFI 802.11b/g/n og AGPS og har et 1200mAH batteri.

– ZTE fortsetter å flytte grenser med målsettingen om å gi kundene det aller siste mobilteknologien har å tilby, sier Ronen Hansen, salgssjef for mobile terminaler i ZTE Norge.

– ZTE har beveget seg veldig raskt, og har jobbet tett sammen med oss for å utvikle en robust Mozilla Firefox OS smarttelefon. Firefox OS bringer en kraftig åpen webteknologi til smarttelefon-markedet, og gir brukerne flere valgmuligheter og alternativer, sier Brendan Eich, med-grunnlegger og teknisk sjef i Mozilla.

Mozillas Firefox OS er HTML5-basert med helt åpen kildekode, slik at brukerne av ZTE Open vil kunne bruke apper og se på nettsider uten at man mister funksjoner på veien. Dette inkluderer dynamisk innhold og funksjoner som mer personlige søketjenester.

Mozillas Firefox OS er uten restriksjoner. Den tilbyr åpne høyhastighets standard plattformer, perfekt for utviklere som ønsker å danne HTML5-baserte nettsider og apper. Utviklere vil kunne distribuere sine apper gjennom Firefox Marketplace.

ZTE Open er utstilt på Mobile World Congress 2013 i Barcelona på Stand 3C64/3C74, Hall 3.

ZTE er verdens fjerde største mobilprodusenten ifølge IDC, en ledende leverandør av globale IKT-markedsforskning og rådgivning.

Nøkkelspesifikasjoner til ZTE Open

ü  Mozilla Firefox OS

ü  Størrelse: 114 x 62 x 12.5mm

ü  3.5 tommer, HVGA.TFT, One Point touch + Gesture Captive (two point option)-skjerm

ü  Minne: 512MB Rom +256MB RAM

ü  Bluetooth 2.1, akselerometer,  lyssensor

ü  GPS, med AGPS, WIFI 802.11b/g/n

ü  3.2M FF-kamera

ü  Batteri: 1200mAH

Powered by Labrador CMS