Redmi Note 12 Pro 5G er toppmodellen i Xiaomi Redmis Note 12-serie, til en pris rundt 4.500 kroner. Foto: Xiaomi

FIRE NYE REDMI TIL NORGE

Redmi Note 12-serien lanseres i Norge, med tre nye modeller i Xiaomis rimeligere mobil-merkevare.

Publisert

Xiaomis Redmi-merkevare består av mobiler i den lavere prisklassen, og nå kommer modellene Redmi Note 12 Pro 5G, Redmi Note 12 5G og Redmi Note 12 til Norge.

– Redmi Note 11-serien utgitt i 2022 var en global salgssuksess og årets utgave fortsetter å flytte grensene for hva du kan forvente av telefoner i en lavere prisklasse, sier selskapet i en pressemelding.

Livlig slagord

Ifølge Xiaomi har årets modeller fått forbedrede kamerasystemer, lengre batterilevetid, raskere lading og et enda mer brukervennlig design.

En tuselapp lavere priset enn Pro-versjonen er Redmi Note 12 5G. Foto: Xiaomi

Redmi Note 12-serien lanseres med slagordet "Live vivid!" og Redmi Note 12 Pro 5G satser på å nå fotoentusiastene med sin IMX766-sensoren med optisk bildestabilisering. Hovedkameraet er supplert med en ultravidvinkel og et makroobjektiv, og kamerasystemet skal sammen gi gode bilder selv under dårlige lysforhold. AI-baserte programvarealgoritmer, raskere bildebehandling og andre nyttige funksjoner skal bidra til å forbedre brukeropplevelsen av kameraet.

Hovedkameraet har et 200 megapikslers objektiv, i tillegg kommer et åtte megapikslers vidvinkelkamera og et to megapikslers makro-objektiv. Frontkameraet har en oppløsning på 16 megapiksler.

Redmi Note 11-serien utgitt i 2022 var en global salgssuksess

Den dyreste modellen i lanseringen har også en lyssterk og fargerik amoled-skjerm med 120 Hz oppdateringsfrekvens som støtter Dolby Vision og Dolby Atmos. Det fleksible oled-materialet gir telefonen en smalere ramme og derme større skjerm i samme kropp.

Xiaomi er kjent for sin hurtiglading og Redmi Note 12 Pro 5G støtter lading i 67W, og har et 5.000 mAh batteri. Under panseret sitter en MediaTek Dimensity 1080-prosessor som også støtter 5G.

Redmi Note 12 Pro 5G har en veiledende pris på 4.500 kroner, i minnekonfigurasjonen med seks GB ram og 128 GB lagring. Telefonen kommer i sort, hvit eller blå utførelse.

Den enkleste modellen som lanseres på det norske markedet er Redmi Note 12, til en pris på 2.500 kroner. Foto: Xiaomi

To enda rimeligere

For de som ikke ønsker å bruke mer penger enn nødvendig på en mobiltelefon kommer Redmi Note 12 5G og Redmi Note 12 i salg til en pris på henholdsvis 3.500 og 2.800 kroner. Her er det i hovedsak 5G-støtten og prosessoren som skiller modellene.

Begge mobilene er utstyrt med 120 Hz amoled-skjermer, og kjører på Qualcomms Snapdragon 4 Gen 1 og Snapdragon 685 Mobile Platform.

Både Redmi Note 12 5G og Redmi Note 12 har hurtiglading på 33W og et 5.000 mAh batteri med lang holdbarhet.

Ekstra fokus på kjøling og batterihelse skal gjøre spillingen bedre for Redmi Note 12 Pro 5G-brukere. Foto: Xiaomi

Kamerariggen består hos begge av et åtte megapikslers vidvinkelkamera og et to megapikslers makro-objektiv. 5G-versjonen har et 48 megapikslers hovedkamera, mens Redmi Note 12 har fått 50 megapiksler. Begge har et frontkamera med 13 megapikslers oppløsning.

De tre AI-forbedrede kameraene har funksjoner som nattmodus og en rekke funksjoner og filtre.

Begge telefonene kommer i fargealternativene grå og blå, samt en mintgrønn variant for Redmi Note 12 og en skogsgrønn versjon for 5G-modellen.

Powered by Labrador CMS