Sony lanserer Xperia 1 V, selskapets nye flaggskipmodell. Foto: Sony

NY BILDESENSOR I XPERIA V

Sony lanserer den nye smarttelefonen Xperia 1 V, med en nyutviklet bildesensor og Alpha-teknologi.

Publisert

Sony introduserer Xperia 1 V, som de hevder er verdens første flaggskipsmarttelefon utstyrt med en nyutviklet stablet CMOS-bildesensor med 2-Layer Transistor Pixel.

Som fullformat

Den nye bildesensoren skal gi rikere farger og teksturer både når det kommer til mennesker, landskap og scener i mørke omgivelser.

Gildas Pelliet, sjef for immaterielle rettigheter og standarder i Sony Europe, sier Xperia 1 V er rettet mot innholdsprodusenter. Foto: Sony

Ytelsen ved lite lys skal være doblet sammenlignet med den forrige modellen, og en høyhastighets prosesjonsteknologi, skal gi et bredere dynamisk område tilsvarende et fullformatkamera.

Sensoren er omtrent 1,7 ganger større enn den forrige bildesensoren, og sammen med et 85-125 mm (F2.3-F2.8) optisk zoomobjektiv skal det gi lyse portretter med lite forvrengning.

Vår flaggskipsmarttelefon muliggjør det neste nivået av innholdsproduksjon

– Behovene til kundene våre står alltid i sentrum av produktutviklingen vår, og mulighetene for å lage noe med både bilde og video med Xperia 1 V er uendelige. Vår flaggskipsmarttelefon muliggjør det neste nivået av innholdsproduksjon, seeropplevelse, spillytelse, batterilevetid og lydegenskaper, sier Gildas Pelliet, sjef for immaterielle rettigheter og standarder i Sony Europe.

Nye Xperia 1 V kommer i tre ulike farger. Foto: Sony

Xperia 1 V har en rekke funksjoner, inkludert fargeforhåndsinnstillinger som Creative Look, som også finnes i kameraer i Sonys Alpha-serie, samt høyytelse sanntidsautofokus. Xperias Real-time Eye AF og Real-time tracking gjør det mulig å fotografere med fokus på øynene til en person eller et spesifisert motiv. I tillegg har høyhastighets kontinuerlig fotografering på opptil 30 bilder per sekund med AF/AEv tracking nylig blitt tilgjengelig.

S-Cinetone, som kinematografer kjenner til, har blitt justert og installert for mobil. Det skal gi bedre tekstur til hud, og den nye sensoren har omtrent tre ganger så høyt metningssignalnivå som forrige utgave.

For videobloggerne der ute har Xperia 1 V fått Product Showcase-innstillingen som flytter kameraets fokus på produktet i stedet for anmelderens ansikt. I tillegg er en ny stemmeprioritert mikrofon plassert nær det bakre kameraet.

4K-skjerm

Sonys nye flaggskiptelefonen har en 6,5-tommers 4K oled-skjerm med en oppdateringsfrekvens på 120 Hz og mindre uskarphet.

Sonys nye flaggskiptelefon har fått funksjoner fra selskapets Alpha-kamera, og en helt ny bildebrikke. Foto: Sony

På baksiden har smarttelefonen teksturglass som skal gi et stabilt grep og unngår at den sklir når brukeren fotograferer eller ser på noe på skjermen.

Til tross for at smarttelefonen har 4K-skjerm, lover Sony omtrent 20 timer med kontinuerlig videoavspilling takket være et 5000 mAh-batteri med støtte for trådløs lading.

Telefonen kjører på Snapdragon 8 Gen2-prosessoren, som ifølge Sony er 40 prosent mer strømeffektiv enn forgjengeren.

Kameratelefonen har fått et deksel beregnet på fotografi, Style Cover har et

grep på bunnen av for å ta bedre bilder. Baksiden av dekselet har samme tekstur som på selve mobilen, og kommer i tre ulike farger.

Xperia 1 V blir tilgjengelig i slutten av juni med en anbefalt utsalgspris på 15.000 kroner. Den kommer i sort, platina sølv og kakigrønn.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 3/2023, som ble distribuert uke 25. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS