Telenor Norge-sjef Birgitte Engebretsen kunne for første gang på flere år ønske kunder og myndigheter velkomne til egen stand på MWC. Foto: Marte Ottemo

TELENOR TILBAKE PÅ MWC

For første gang på flere år er Telenor tilbake med egen stand på mobilmessen i Barcelona, og annonserer et KI-samarbeid med Nvidia.

Publisert

– Det er første gang på mange år at vi er tilbake med egen stand på MWC, med 250 kvadratmeter i stor kontrast til de siste årene hvor vi kun har hatt noen møterom, sier Telenor Norge-sjef Birgitte Engebretsen til fagbladet Elektronikkbransjen.

Telenor har brukt standen til å møte mange ulike typer kunder og interessenter.

– Det har vært veldig bra, vi har hatt ulike innlegg og invitert veldig bredt, fra myndigheter, kunder, offentlig og privat og samlet folk på tvers. Vi har løftet opp store temaer som vi synes er viktige, sier hun.

– Hva er de største trendene dere i Telenor ser her på MWC?

– Den største trenden ser du overalt hvor du beveger deg på messen, det er AI. Vi har også under MWC annonsert et samarbeid med Nvidia på nettopp kunstig intelligens, sier Engebretsen.

Den største trenden ser du overalt hvor du beveger deg på messen, det er AI

Telenor og Nvidia har inngått en intensjonsavtale om omfattende samarbeid innen kunstig intelligens, skybaserte løsninger og nettverksteknologi.

I første omgang investerer Telenor rundt 100 millioner kroner i Nvidia-infrastruktur, som vil bli implementert bredt internt og til eksterne bedriftskunder.

– I første omgang ruller vi dette ut i Telenor Norge, og vil påvirke hvordan vi implementerer og drifter nettverkene våre, forbedre kundeservice, være mer proaktive på hvordan vi driver feilhåndtering og mye mer, sier norgessjefen.

– Når får norske kunder se resultatene av samarbeidet?

– Dette er en plattform som vi også kommer til å implementere i datasenteret vi bygger i Oslo sammen med Hafslund, og det vil være veldig interessant for bedrifter hvor de også får tilgang til en sikkert plattform. Så kommer vi selvfølgelig til å ta fram nye produkter og tjenester på bakgrunn av dette samarbeidet, sier Engebretsen.

Det er ikke bare KI som står på agendaen, utrullingen av 5G-nettet står fortsatt høyt på agendaen.

På messen kunne Telenor motta prisen for «årets beste mobilnett» for både første og andre halvår i 2023 fra Ookla. Jørgen Rostrup, sjef for Telenor Nordics og Telenor Norge-sjef Birgitte Engebretsen mottok prisen fra Ooklas representanter. Foto: Marte Ottemo

– Et annet viktig tema for oss er selvsagt 5G, vi står nå midt i den største omorganiseringen vi har gjort på veldig mange år. 5G fra Telenor blir tilgjengelig for brorparten av den norske befolkningen i løpet av 2024, og vi har begynt å levere 5G som tjeneste. Det betyr 5G som er strukket inn i bedriftenes egne lokasjoner, hvor for eksempel industri og helse kobler opp sine prosesser og systemer, sier hun.

Telenor setter også fokus på sikkerhet under årets messe.

– Digital sikkerhet er veldig viktig. Jo mer vi digitaliserer jo mer eksponerer vi oss, også som privatpersoner, for kriminelle. Vi tok for første gang ut i tredje kvartal i fjor det vi kaller for Telenor Norges sikkerhetspuls, hvor vi gir alle kundene våre sikkerhetsfiltre som en del av abonnementene, sier Engebretsen.

– Hva er de hyppigste forsøkene som gjøres for å svindle nordmenn?

– Svindelsamtaler utgjør kun tre prosent av digital kriminalitet. Resten er SMSer, meldinger på Messenger og eposter. Der prøver kriminelle enten å lure deg til å oppgi bank-ID eller gi fra deg brukernavn og passord for å komme seg inn i bedriften du jobber i. Digital sikkerhet blir også samfunnssikkerhet, sier Telenor Norge-sjefen.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 2/2024, som ble distribuert uke 16. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS