Karoline Dyhre Breivang, nordisk sponsorsjef i Polar, viser fram nye Polar Vantage V2. Foto: Marte Ottemo

TOPP-MODELL FOR TRENING OG RESTITUSJON

Den finske sportsklokkeprodusenten kommer med en ny toppmodell, Polar Vantage V2, som skal hjelpe utøvere både med trening og restitusjon.

Publisert Sist oppdatert

– Polar Vantage V2 er vårt nye flaggskipprodukt og retter seg mot alle som trener, både toppidrettsutøvere og de som tror de er det, sier Karoline Dyhre Breivang, nordisk sponsorsjef i Polar, til fagbladet Elektronikkbransjen.

Hun er tidligere landslagsspiller i håndball, og da hun ga seg i 2017 var hun den spilleren med flest landskamper gjennom tidene, med 305 kamper under beltet. Nå jobber altså den tidligere toppidrettsutøveren som sponsorsjef hos den finske sportsklokkeprodusenten.

Mest sport, litt smart

Nye Vantage V2 kommer i tre ulike fargekombinasjoner. Foto: Polar.

– Polar er selskapet som begynte å finne opp pulsklokker, og er opptatt av treningsfunksjoner som gir brukeren innsikt i treningen og veileder deg videre mot det du har som mål, enten det er en mer aktiv hverdag eller spesifikke treningsmål. Nytt i Vantange V2 er blant annet en ny sykkeltest og en restitusjonstest for ben, men vi har også fått på plass muligheten til å styre musikk via klokken, det har vi ikke hatt tidligere, sier Dyhre Breivang.

Vantage V2 er den tredje klokken Polar lanserer i år, etter multisportklokken Grit X og den enklere treningsklokken Unite, sier Dyhre Breivang.

Vantage V2 er den tredje klokken Polar lanserer i år, etter multisportklokken Grit X og den enklere treningsklokken Unite.

– Det passet godt med lansering av en utendørsklokke i april med Grit X, ettersom mange endte opp på norgesferie i fjellet, sier sponsorsjefen.

Den nye toppmodellen har blitt enda lettere og mindre, og veier nå bare 52 gram. Batterilevetiden har likevel økt fra forgjengeren, og holder nå 40 timer kontinuerlig trening med GPS aktivert, og 100 timer dersom man slår på strømsparing. Rent fysisk måler klokken 47 x 47 x 13 millimeter.

Polar er selskapet som begynte å finne opp pulsklokker, og vi vil ha best mulige treningsfunksjoner i klokkene våre

Polar Vantage V2 har alle funksjonene du finner i tidligere Polar-klokker, men kommer også med en rekke nyheter. Blant disse finner vi en ny restitusjonstest som hjelper deg å vite når beina dine er klare for mer trening, kalt «leg recovery test», hvor brukeren hopper opp og ned tre ganger og lander på strake bein. Jo flere ganger du gjennomfører testen, jo mer pålitelig blir den. Klokken måler hoppen, og sammenligner resultatet med gjennomsnittet for de siste 28 dagene. Dersom du hopper mer enn sju prosent lavere enn snittet, indikerer det at beina dine ikke er optimalt restituert.

Polar Vantage V2 skal gi deg din egen trener og oppfølging rett på håndleddet. Foto: Polar.

Her finnes også en ortostatisk test som måler hvor klar kroppen din er for utholdenhetstrening den dagen testen utføres, en kondisjonstest som gir et estimat på din nåværende treningstilstand ved å gjøre et anslag av ditt maksimale oksygenopptak, en løpetest som gir et enda mer nøyaktig mål av maksimalt oksygenopptak og terskelwatten, samt en sykkeltest som måler den maksimale gjennomsnittseffekten brukeren klarer å opprettholde i 60 minutter, funksjonell terskelwatt. Sistnevnte krever at man kobler seg til en ekstern wattmåler.

Personlig trener på armen

Også pulssensoren er blitt ny, og fargene på led-lysene er byttet ut for enda mer nøyaktig pulsmåling på håndleddet. For de som løper langt vil nye FuelWise gi deg påminnelser om å fylle på med næring og drikke underveis i økta, mens EnergySources gir deg en oversikt over hvor mange kalorier som er forbrent fra karbohydrater, protein og fett etter økten er avsluttet.

– Proffene har alle verktøy og fysiske trenere til å hjelpe dem med alle aspekter av treningen, nå får alle vi andre som også vil trene riktig muligheten med nye Polar Vantage V2, sier Dyhre Breivang.

Vi har klokker for alle; enten du vil trene utendørs, ha mest mulig nøyaktig treningsdata, eller er mest interessert i søvn og skritt

Klokken støtter nå ruteplanlegging med Komoot, en tjeneste som lar deg planlegge ruten, importere den til Vantage V2 og navigerer i sanntid. Som tidligere er det fortsatt mulig å importere ruter fra Strava og andre tjenester i form av GPX-filer.

Polar gir deg full oversikt over treningsøktene, både på mobil, nettbrett og i selve klokka. Foto: Polar.

– Vi har klokker for alle; enten du vil trene utendørs, ha mest mulig nøyaktig treningsdata, eller er mest interessert i søvn og skritt, sier hun.

Service innomhus

Med funksjonen Fitspark får man også sin egen personlige trener på armen.

– I Fitspark får du personlig veiledning basert på din restitusjon og søvn, og øvelsene vises direkte på klokka, for eksempel hvordan du skal utføre styrkeøvelsene, sier sponsorsjefen.

Polar har lansert treningsklokker i flere ulike klasser i år, fra venstre Polar Unite, Polar Ignite, Polar Grit og nyeste Vantage V2 ytterst til høyre. Foto: Marte Ottemo.

Også Polar har merket at 2020 har vært et år litt utenom det vanlige.

– Du kan konkurrere mot deg selv eller konkurrere mot andre. I 2020 har vi ikke fått vært så mye på treningsstudioet, og folk har funnet andre løsninger som virtuelle løp, konkurrere mot andre på Strava og mer, sier hun.

– I hvilke kanaler selger dere mest?

– Det er en god blanding av både sports- og elektronikkbutikker, i tillegg til egen nettbutikk. Men størstedelen vår selges i retail. De enkleste klokkene våre som Unite og Ignite, selges mest i elektronikkbransjen, mens det går mer av toppklokkene i sportsbutikkene. Men alle modellene selges i alle kanaler, sier Dyhre Breivang.

Det har også skjedd endringer på i den norske organisasjonen i Polar.

– Vi har nå blitt en nordisk organisasjon, to stykker i markedsteamet sitter i Norge, supplert med Sverige og Finland. I Norge har vi 16 ansatte, og vi heldige som har reparasjon in-house. Vi har mange samarbeid med ulike forbund. Skulle noe med klokkene til utøverne, har vi anledning til å gjøre reparasjonen raskt dersom uhellet er ute, sier hun.

– Hvem kjøper Polar-produkter?

– Nå har vi oppgradert garderoben, for å si det sånn – produktene er blitt freshere, fått ny design og flere farger, og det har gjort at flere har fått øynene opp for oss, ikke bare toppidrettsutøvere, sier sponsorsjefen.

Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 6/2020, som ble distribuert 23 november. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS