Sortimentet Response Nordic tilbyr av ladbare litiumion-batterier med mikro-USB-kontakt. Foto: Pale Blue Earth

MIKRO-USB RETT I BATTERIET

Plugg mikro-USB-kabelen rett i batteriet, så kan det lades 1000 ladesykluser og det skal gi konstant effekt fra det er fullt til det er tomt.

Publisert Sist oppdatert

Dette lover Response Nordic AS, som har fått de oppladbare litiumion-batteriene fra Pale Blue Earth som nytt egentur. I sortimentet har de batteritypene 9V, D, AAA og AA. Førstnevnte koster 330 kroner for en pakke på to, D-batteriene koster 380 kroner for to-pakningen, mens AAA og AA koster 380 kroner for en pakke på fire. Med på kjøpet får man en USB ladekabel, som er splittet til henholdsvis to og fire mikro-USB, slik at alle batteriene i pakken kan lades samtidig.

Alle batteriene i pakken kan lades samtidig

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 4/2021, som ble distribuert 30. august. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.

Pale Blue-batteriene har en lysindikatorer som skal fortelle når batteriene er fulladet. AA-batteriet kan brukes i minst 1000 ladesykluser, noe som ifølge en pressemelding fra Response Nordic både er kostnadsbesparende og miljøbesparende alternativer til konvensjonelle engangsbatterier.

Powered by Labrador CMS