POLAROID SKRIVER UT I TRE

De første 3D-skriverne som kom brukte plast. Nå lanseres skrivere som bruker treverk som materiale.

Publisert Sist oppdatert

Polaroid er den siste tiden mest kjent for sine kamera som skriver bildene direkte ut. Men de har både 3D-skrivere og actionkamera i porteføljen. Spesielt 3D-skriveren, som i tillegg til det vanlige plastmaterialet også skrev ut treverk, fikk mye oppmerksomhet under CES-messa i Las Vegas.

Bare begynnelsen

En snekker ville brukt seks uker på å lage blekkspruten. Vi skrev den ut på to dager

– Det at vi nå kan bruke trematerialet i 3D-skrivere er bare begynnelsen. Det vil komme flere materialtyper etter hvert, sier PR-ansvarlig hos Polaroid, Stephanie Agresti.

Polaroid lanserte en helt ny 3D-skriver som i tillegg til å benytte de tradisjonelle plastmaterialene også kunne skrive ut i treverk. Det ble benyttet en tråd av sammenpresset tre, og Polaroid viste frem en blekksprut av tre. Denne veide rundt en halv kilo og var nærmere 70 cm lang.

– En snekker ville brukt seks uker på å lage blekkspruten. Vi skrev den ut på to dager, sier Agresti.

Hun forteller at materialkosten på blekkspruten er rundt 650 kroner. Skriveren er beregnet for hjemmemarkedet og prisen vil bli rundt 18.000 kroner.

Actioncamera med Wifi

Den lille actionkameraet Cube + er oppfølgeren til Cube, som har vært på markedet en stund.

– Cube + har støtte for Wifi, og du kan synkronisere mot telefon og nettbrett, ellers er den ganske lik Cube, sier Agresti.

Cube + har magnet under som gjør at den lett skal kunne festes på bil, sykkel eller andre ting av metall. Agresti forteller at det er en rekke festeprodukter tilgjengelig, og nevner eksempelvis fester til rullebrett og surfebrett.

– Produktet finnes i rødt, blått og svart og vil ha en utsalgspris på rundt 1.350 kroner, sier hun.

Det er utviklet en egen app til kameraet. Appen støtter både Android og iOS. Kameraet benytter microSD og kan ta opp inntil 107 minutter med film. Linsen har en 124 graders bilderadius og kameraet tar stillbilder med åtte megapiklser.

Bruk kamera som skriver

Polaroidkameraet Snap er kjent for mange. Nå er det kommet i en oppgradert versjon, nemlig Snap +. Kameraet leveres med forskjellige selfie-speil, som du selv klistrer på. Forskjellen på Snap + og den tidligere modellen er at Snap + støtter blåtann.

– Siden kameraet støtter blåtann, kan du ta bilde med telefonen din, og skrive det ut på kameraet, sier Agresti.

Powered by Labrador CMS