Panasonic Smart VIERA TX-L65WT600

Pressemelding fra Panasonic 4. september 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Panasonic lanserer verdens første1 Ultra HD-TV med 4K 50/60p Hz HDMI 2.0 inngang

Verdens første 4K Ultra HD-TV med 4K 50/60p inngang med design basert på HDMI 2.0 og DisplayPort™1.2a-spesifikasjoner som gir enestående bildekvalitet og en lang rekke med Smart Viera innovasjoner.

Panasonic lanserer i dag Smart VIERA TX-L65WT600 som er verdens første Ultra HD-TV med en 4K 50/60p Hz inngang med design basert på HDMI 2.0 og DisplayPort 1.2a. Med opptil 60 bilder per sekund i 4K avspilling er WT600 det ultimate valget for de som vil ta hjemmeunderholdningen til et nytt nivå. TV-en passer også for profesjonelt bruk i små TV-studioer der bildekvalitet er en viktig del av hverdagen.

WT600 på 165 cm (65 tommer) er skreddersydd for filmentusiasten takket være THX™ 4K sertifisering. Imponerende 2,000 Hz Back Light Scanning (BLS) teknologi i skjermen sikrer skarpe bilder selv i raske action-scener. Det tidløse og minimalistiske designet i glass og metall fremhever 4K bildene på skjermen, og vil være et elegant og stilig tilbehør i ethvert hjem.

4K innhold innen rekkevidde

WT600 tilbyr et godt utvalg av 4K-innhold som utnytter alle nyvinningene i skjermen. Dette gjør at man ikke bare får en bedre filmopplevelse, men også banebrytende spill, internett og bilder i uslåelig 4K kvalitet.

Neste generasjons 4K 50/60p inngang med design basert på HDMI 2.0 og DisplayPort™1.2a-spesifikasjoner sikrer at TV-en vil være kompatibel med fremtidens 4K-spillere, top-boxes og neste generasjons spillkonsoller. 

Dataspill-entusiaster kan enkelt koble PC-en til WT600 via DisplayPort (kompatibel opp til 60p), og dermed ha muligheten til å oppleve enestående klarhet selv i raske scener på de største spillsatsingene. 

WT600 har i tillegg en innebygget HTML5 nettleser som viser alle nettsider i perfekt 4K-kvalitet. Nettbaserte karttjenester vil for eksempel få en firedobling av detaljer sammenlignet med skjermer på Full-HD. 

WT600 er industriledende med sin innebyggede 4K H.264 (MPEG4) dekoder som ikke bare lar deg spille 4K videofiler via USB eller SD-kort, men også rett fra internett. WT600 frir i tillegg til fotografi-entusiastene ved å gi enkel tilgang til egne bilder fra SD-kortet ved å bruke 4K Photo Viewer SD. Det er også mulig å sende bildene trådløst fra smarttelefonen eller nettbrettet i Ultra HD-oppløsning via Swipe & Share-funksjonen. 

Overlegen 4K bildekvalitet

Med 4K Intelligent Frame Creation, oppnår WT600 en jevn panorering av opptil 120 bilder per sekund selv med Ultra HD-kilder, noe som skiller den fra konkurrerende modeller som ikke har tilsvarende bildefrekvenskonvertering. Panasonic sin nye 4K Ultra HD-TV analyserer i tillegg komplekse scener der det er bevegelse fra flere retninger og optimaliserer hvert enkelt objekt uavhengig av de andre. Takket være Infinite Contrast teknologien oppnår man nærmest en uendelig kontrast ratio som bidrar til WT600 sin enestående bildekvalitet.

Local Dimming Pro kretsen og unike Gamma Area Control sikrer flere detaljer i mørke og lyse områder av bildet. Samtidig vil den nye 4K Hexa-Processing Engine maksimere bildekvaliteten for innhold som er produsert med lavere oppløsning enn 4K. Integrert teknologi interpolerer de tapte områdene av bildet og reproduserer den manglende informasjonen, for deretter å bringe kvaliteten opp på et tilnærmet likt nivå som 4K kildene.

WT600 er isf™ sertifisert og kompatibel med CalMAN™ kalibreringsprogramvare som gir perfekt fargenøytralitet. Med “Panasonic TV Remote 2” applikasjonen tilbyr den også Smart Calibration, en funksjon som lar brukeren sette opp detaljerte korreksjonskurver for gamma, hvitpunkt og fargemetning for TV-en via smarttelefonen eller nettbrettet (Android™ eller iOS™). 

Enkel bruk

Det intuitive brukergrensesnittet gir en brukervennlig Smart-TV-opplevelse og lar hvert medlem av familien få tilgang til sin egen personlig tilpassede Home Screen.

Den populære My Home Screen har nå blitt oppgradert med flere funksjoner og nye forhåndsinnstilte My Home Screens. De nye innstilligene gir rask og enkel tilgang til favorittinnhold fra kanaler som Eurosport og YouTube. Fra oktober vil Panasonic kunder få tilgang til disse hvor enn de befinner seg gjennom My Home Screen samlingsvindu.  My Home Screen sin nedlastningsfunksjon vil være tilgjengelig på Smart Viera TV-ene i 2013 fra 8. oktober 2013. Funksjonen er allerede tilgjengelig på WT600. Eurosport Home Screen blir tilgjengelig i hele Europa bortsett fra i Frankrike og Kasakhstan.

Det er i tillegg mulig å styre WT600 gjennom den innovative Voice Interaction- funksjonen. Denne gir rask tilgang til favorittmusikken eller internett ved å snakke inn i mikrofonen på berøringsfjernkontrollen, i smarttelefonen eller i nettbrettet som er installert ved hjelp av Panasonic TV Remote 2 App. Bildedelingsegenskapene til Swipe & Share lar i tillegg brukeren sende bilder i 4K oppløsning til WT600 ved hjelp av en enkel sveipebevegelse med fingeren.

Avansert nettverk og tilkobling

En integrert Twin HD-tuner gjør WT600 til en familiefavoritt ved å la familien se et program, mens man tar opp et annet. Funksjonen vil også bli nyttig i fotballsesongen når to personer kan se hvert sitt program samtidig, via for eksempel et nettbrett og TV-en. Dette vil naturligvis være mulig uten å måtte installere en ny top-box.

I likhet med andre Smart VIERA TV-er har også WT600 en innebygget trådløst LAN. Brukere kan enkelt og raskt få tilgang til multimediainnhold på hjemme-nettverket sitt via DLNA™ streaming, og via Apps for Smart VIERA plattformen.  Plattformen får i tillegg en mengde Smart TV-applikasjoner som nå inkluderer blant annet Facebook™, Twitter™ og Skype™ og flere vil bli tilgjengelig fremover. Det automatiske pop-up kameraet forenkler videokonferanser med bruk av en enkel knapp.

Den integrerte nettleseren støtter Flash™ og kvaliteten på videoer og lav-oppløselig grafikk forbedres med Web Content Optimiser Pro. Trenger man tastatur kan dette kobles til WT600 via USB eller Bluetooth®.

Miljøvennlig

Alle 2013 VIERA TV-er har fått energiklasse A eller bedre og dette gjelder også teknologirike WT600 (Class A).

En Smart VIERA TV og de enhetene som er tilkoblet denne vil kun bruke strøm når det er nødvendig. For eksempel vil TV-ens lysnivåer automatisk justeres ved hjelp av en innebygget lyssensor, og deretter skru av inaktive signaler ved hjelp av HDMI kontroll-kommandoer.

Panasonic TX-L65WT600 blir tilgjengelig fra slutten av september.

1As of September 4, 2013.

Powered by Labrador CMS