TCLs nye qled 8K-TV har Dolby Vision HDR-støtte og leverer 1000 nits i lysstyrke. Foto: TCL

RIMELIGERE 8K FRA TCL

Kinesiske TCL viste i september også fram en 8K TV på IFA-messen i Berlin. De lover en rimeligere 8K-opplevelse på TVen som kommer til Norden i 2019.

Publisert

– Vi viser fram TCL 8K qled her på IFA, som umiddelbart kommer den i salg kun i Kina. Men til neste år blir den i salg også i Norden, sier Johan Huss, TCLs salgssjef for Norden, Storbritannia og Baltikum, til fagbladet Elektronikkbransjen.

Vi møter ham på IFA-messen i Berlin i september.

Tror på 8K

Johan Huss, TCLs salgssjef for Norden, Storbritannia og Baltikum og detaljhandelspesialist Marcus Hammächer sier selskapets nye 8K-TV kommer til Norge neste år. Foto: Marte Ottemo.

TCL skal sponse FIBA Basketball World Cup framover, og 8K-TVen er en spesialdesignet modell basert på dette samarbeidet.

Skjermen er på 75 tommer og av typen quantum dot, og har en maksimal lysstyrke på 1000 nits og en lokal dimme-løsning med 832 soner for presis baklyskontroll. TVen støtter også Dolby Vision HDR-teknologi, og høyttalerne er levert av Onkyo med Dolby Atmos-støtte.

– Tror dere norske forbrukere er klare for 8K?

TCL skal sponse FIBA Basketball World Cup framover, og 8K-TVen er en spesialdesignet modell basert på dette samarbeidet. Foto: TCL.

– Jeg tror absolutt at folk kommer til å kjøpe 8K. 4K har jo nesten blitt standard i det norske markedet nå, selv om det også her er relativ lite innhold. Det er ingen TV-kanaler i Norden som sender i 4K, men det er en del strømme-innhold. 8K med oppskalering gir likevel bedre bilde selv om innholdet fortsatt ikke er på plass. Nå slipper vi prisen på TVen samtidig som den kommer til Norge, men vi vil fortsatt ha TCL-priser selv om det er 8K, sier detaljhandelspesialist Marcus Hammächer.

TCLs nye flaggskip kommer også i en 4K-modell kalt X8S i størrelsene X8 er 55, 68 og 75 tommer, som kommer på markedet samtidig med 8K-versjonen.

TV med Google Assistant

TCL tror deres nye C76-serie vil bli bestselgeren på det nordiske markedet i år. Foto: TCL.

Kineserne har likevel en modell klart for det norske markedet allerede nå.

– TVen vi tror kommer til å selge mest i Norden er C76, oppfølgeren til modellen som heter C7006 og som har solgt veldig bra så langt i år. Den fikk nettopp Eisa Award for beste TV-kjøp i 55 tommer, så den kommer vi til å pushe hardt framover, sier Huss.

Jeg tror absolutt at folk kommer til å kjøpe 8K

C76-serien er en Android-TV med 4K-oppløsning og innebygd soundbar fra JBL. Sistnevnte har seks fremadrettede enheter og 60W output. Her er støtte for Dolby Atmos, og soundbaren kan dekode lyd i DTS-format.

– I forhold til forgjengeren har vi gjort rammen mye tynnere, bare 7,9 mm, og skiftet fra sølv til sort aluminium. Både foten og rammen er i metall, og TVen kommer med Android 8 og støtte for Google Assistant, sier Hammächer.

C76-serien kommer i 55, 65 og 75 tommer, og også baksiden har fått oppmerksomhet av designerne. Foto: TCL.

Prisen for 55-tommeren ligger rundt 9.000 kroner, mens 65-tommeren koster rundt 13.000 kroner.

Powered by Labrador CMS