Per Svensk (t. v.) og Johan Huss i TCL mener 98-tommeren C73 til 50.000 kroner gir mye for pengene. Foto: Stian Sønsteng

JUMBO-TV TIL 50.000,-

TCL satser på jumbo-TV, og viser på IFA 98-tommeren 98C735 til 50.000 kroner. Denne har allerede vært på kampanje i Norge, til 35.000 kroner.

Publisert Sist oppdatert

– TCL 98C735 kom i handelen før sommeren, har QLED, 120 Hz, HDMI 2.1, bakbelyst panel, Google TV samt lydsystem fra Onkyo med basshøyttaler på baksiden, sier nordisk salgssjef Per Svensk.

– Hvordan er konkurransen for så store TVer til denne prisen?

– Jeg er ikke ekspert på konkurrentene, men vil tro vi er ganske alene i dette segmentet til denne prisen, sier Svensk.

– Hvordan klarer dere å tilby en 98 tommer til kanskje en tredel av prisen konkurrentene opererer med?

– Vi snakker ikke om nøyaktig de samme spesifikasjonene, og for å fokusere på TCL, og ikke konkurrentene, er det at vi har vår egen panelfabrikk en svært viktig parameter for at vi kan tilby godt spesifiserte modeller så rimelig, sier Norden-sjef Johan Huss.

Vi møter de to på IFA-messen i Berlin i september, der TCL er representert med en stor utstilling.

På IFA viser TCL Mini-LD med 8K. Foto: Stian Sønsteng

Markedet åpner seg

– Hvor stort er markedet for TVer på 98-tommer?

– Det er selvsagt ikke alle som har plass til en så stor TV, la oss kalle dette et nisjemarked, men når vår anbefalte salgspris er kommet ned på 50.000 kroner begynner det nok å bli aktuelt for flere å kjøpe seg en 98-tommer, sier Huss.

Vi har utrolig stor suksess med våre 32- og 40-tommere

– Vi opplever at vi er kommet ned på et prispunkt som tiltrekker seg flere kunder, som har ønsket seg en riktig stor TV eller kanskje vil bytte ut projektoren sin. Spesielt gjelder dette Norge og Sverige, sier Svensk.

– Vi selger flere TVer over 65 tommer i disse to landene, enn i Danmark og Finland, sier Huss.

De to forteller at TVer over 65 tommer utgjør 20 prosent av volumet til TCL i Norden, og omtrent det dobbelte i verdi.

– Vi har utrolig stor suksess med våre 32- og 40-tommere med full smart-TV-funksjon, der vi er ganske alene. Disse mindre TVene trekker snittet vårt ned sammenlignet med resten av markedet, sier Svensk.

Luftrenserne Breeva A2 og A3 er allerede i handelen i Norden. Foto: Stian Sønsteng
Luftrenserne Breeva Pro 400 (t. v.) og Breeva Pro 700. Foto: Stian Sønsteng
TCL viser på IFA portable klimaanlegg. Foto: Stian Sønsteng
Konseptet Art TV fra TCL har utskiftbare rammer. Foto: Stian Sønsteng
Med i Art TV-konseptet hører denne lydplanken, der de sirkelformede høyttalerne kan brukes som bakhøyttalere. Foto: Stian Sønsteng
På IFA viser TCL denne Mini-LED-skjermen på 136 tommer. Foto: Stian Sønsteng

– Dere viser en rekke TV-teknologier her på IFA. Hvilken er viktigst for dere?

– Mini-LED er svært viktig, og våre første modeller med dette kom i 2019. Nå viser vi vår tredje generasjon med denne teknologien, som er et godt valg for alle som har vinduer i TV-stua, og trenger en lyssterk skjerm, sier Svensk.

Nye lydplanker

I september slipper TCL lydplanken X937U, med 7.1.4-kanaler og Ray-Danz-teknologi, samt Dolby Atmos og DTS:X, til 8.000 kroner.

Lydplanken TCL X937U har 7.1.4-kanaler og Ray-Danz-teknologi, med Dolby Atmos og DTS:X. Foto: TCL

– Fire av de sju høyttalerne er rettet opp, så dette er et ordentlig Dolby Atmos-system, med to trådløse bakhøyttalere. Dypbasshøyttaleren er kraftig, og systemet har alle tilkoplinger som Google Assistent, Alexa, AirPlay og Spotify Connect. Vi er veldig spente på mottakelsen av denne, sier Svensk.

– Vi kommer også med en lillebror, C935, som vil koste et par tusen kroner mindre. Det eneste som skiller dem er at denne er uten bakhøyttalere, sier Huss.

På IFA viser TCL et konsept de har kalt Art TV, ikke ulikt Samsungs The Frame.

– Det blir en diskusjon internt hvor og når vi eventuelt lanserer dette i Europa, sier Huss.

Kombiskap

– Hvordan går det med salget av hvitevarer i Norden?

Snart kommer vi også med vaskemaskiner, og kombimodeller med vask og tørk

– Vi har begynt å selge et kombiskap i Sverige og Finland; RP470 har doble dører hengslet på sidene, og vi har fått god respons på dette. Her får du godt design og gode spesifikasjoner for pengene. Snart kommer vi også med vaskemaskiner, og kombimodeller med vask og tørk, sier Svensk.

– Hvor viktig er at å tilby hele bredden, når dere først går inn på markedet med hvitevarer?

Per Svensk med kombiskapet TCL RP470, med doble dører hengslet på sidene. Foto: Stian Sønsteng

– Det gir selvsagt mer tyngde å gå inn med flere produktgrupper, og det er også en styrke at vi kan eksponere kundene for TCL på flere områder. Før sommeren lanserte vi flere robotstøvsugere på markedet, godt spesifiserte til gode priser, samt luftrenserne A2, A3 og A5. Her på IFA viser vi de nye luftrenserne Breeva Pro 400 og 700, som er mer stillegående og har kapasitet til å rense luften i større rom, sier Svensk.

Breeva Pro 400 har en kapasitet på 400 kubikkmeter luft og rom på 29 kvadratmeter, mens tallene for Breeva Pro 700 er 700 kubikkmeter og 60 kvadratmeter.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 5/2022, som ble distribuert 12. oktober. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS