NYE AMBEO NESTEN VERDENS BESTE

Max Voigt (t. v.) og Elmar Stein med nye Sennheiser Ambeo Soundbar Plus. Pris: 16.000,- Foto: Stian Sønsteng

– Vår første Ambeo gir verdens beste hifi-lyd fra en lydplanke, men den nye Plus-modellen ligger ikke langt unna, sier Max Voigt i Sennheiser.

Publisert Sist oppdatert

– Sennheiser Ambeo Soundbar Plus går ikke like dypt, men man har mulighet til å kople til vår trådløse dypbasshøyttaler Ambeo Sub, sier Voigt til fagbladet Elektronikkbransjen.

Vi møter ham i Berlin, der den nye lydplanken lanseres dagen før IFA-messen åpner i september.

Det var i 2019 Sennheiser lanserte sin Ambeo-lydplanke, som nå har fått navnet Ambeo Soundbar Max. Denne har hatt en markedspris på 30.000 kroner, men er når denne artikkelen skrives den tredje uken i november satt ned med 18 prosent i Sennheisers egen nettbutikk, og til 20.000 kroner hos Hi-Fi Klubben i Norge. Her ligger prisen for nykommeren Ambeo Soundbar Plus på 16.000 kroner.

Med flere Ambeo Sub nøytraliserer du de lave frekvensene

7.1.4-lyd

– Vi har med Ambeo Soundbar Plus ønsket nå å gjøre Ambeo-opplevelsen tilgjengelig for flere, i et mindre og rimeligere produkt, med et litt annet design. Den nye modellen gir 7.1.4-lyd, som gir inntrykk av at du har sju høyttalere rundt deg, fire over deg, samt en innebygd dypbasshøyttaler, sier Voigt.

Ambeo Soundbar Plus støtter DTS:X, Dolby Atmos, Dolby TrueHD, Dolby Digital Plus og Dolby Digital.

– Vi bruker en avansert og selvkalibrerende teknologi, der fire innebygde mikrofoner registrerer størrelsen på rommet og akustikken, og tilpasser kringlyden etter dette, sier Voigt.

For et halvt år siden lanserte Sennheiser operativsystemet Ambeo OS.

– Dette er en plattform vi stadig vil videreutvikle, som blant annet gir tilgang til Chromecast, AirPlay 2, Spotify Connect og Tidal Connect, samt Google Assistent og Alexa, sier Voigt.

Inntil fire Ambeo Sub kan koples til lydplanken. Pris: 7.500,- Foto: Stian Sønsteng

Sveitsisk eier

Man kan man kople til inntil fire av den tråløse dypbasshøyttaleren Ambeo Sub, som koster 7.500 kroner. Disse har også innebygd mikrofon, og vil bli med i den automatiske romkorrigeringen. Via kabel kan man kople til andre subwoofere, men da får man ikke denne muligheten.

– Med flere Ambeo Sub nøytraliserer du de lave frekvensene, slik at de dype tonene blir jevnere fordelt i rommet, og lydopplevelsen mer massiv, sier Voigt.

Det er i dag sveitsiske Sonova, som er spesialister innen hørselsbehandling, som eier forbrukerdelen av varemerket Sennheiser, mens Sennheiser selv driver videre med proffproduktene.

– Utad er vi fortsatt Sennheiser, basert på samme sted, med de samme folkene, sier Voigt.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 6/2022, som ble distribuert uke 47. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.

Powered by Labrador CMS