Bryn Broker, markedssjef i Nextbase med det nye kamera 622GW. Foto: Jan Røsholm

DASHBORD-KAMERA MED TÅKEFUNKSJON

Det nye dashbord-kameraet 622GW fra Nextbase har fått både digital bildestabilisering, Amazon Alexa og en tåkefunksjon.

Publisert

Tåkefunksjonen har britiske Nextbase gitt navnet Defogging, og er en justering av bildet, slik at detaljer skal komme bedre frem under forhold med dårlig sikt. Dette gjøres ved en spesialutviklet algoritme. Systemet er i utgangspunktet laget for områder med mye tåke.

Posisjonerer med tre ord

– Vi er de første på markedet som innlemmer what3words-løsningen for å bestemme lokasjonen til kameraet, slik at nødetater kan finne deg om ulykken er ute, sier markedssjef Bryn Broker i Nextbase.

622GW har innebygd stemmestyring med Amzon Alexa og støtte for GPS og wifi. Foto: Nextbase.

Fagbladet Elektronikkbransjen treffer ham på teknologimessen CES i Las Vegas i januar. What3words er en tjeneste som har delt hele verden inn i ruter på 3x3 meter, og hver rute har fått et navn bestående av tre ord.

– Et eksempel på en lokasjon kan være «inneholdt, fortrinn, lommeboken», og tanken er at dette er lettere å kommunisere i en nødsituasjon enn en GPS-posisjon, sier Broker.

Nextbase 622GW har fått en annen ny funksjon de kaller forbedret nattmodus. Kameraet bruker større piksler for å motta mer lys, pluss at kameraet automatisk skal oppdage lysnivåer, og forbedrer bildet mens det blir tatt opp. Flaggskipmodellen til Nextbase er utstyrt innebygd Amazon Alexa og støtte for GPS og wifi.

Kameraet som peker bakover vil fortsette innspillingen i HD-kvalitet, mens du fremdeles spiller inn veien videre på 4K

– Dette gjør at du enkelt styrer kameraet med stemmen. Du kan be det starte og stoppe å filme, spørre om været eller styre telefonen, sier Broker.

4K bildestabilisering

622GW tar opptak i 4K-oppløsning og har digital bildestabilisering. Pris: 3.300,- Foto: Nextbase.

– Vi er først ute med digital bildestabilisering på våre dashbord-kamera. Denne reduserer vibrasjoner fra kjøretøyet og humpete veier dramatisk, og opptaket blir av bedre kvalitet, sier Broker.

Nextbase har lagt inn en slow motion-funksjon i 622GW. Ved å spille av opptaket opp til 120 bilder i sekundet, skal man fange opp de finere detaljene som registreringsskilt og veiskilt. Dette er ifølge Nextbase viktig i høye hastigheter når eventuelle skyldspørsmål skal avklares.

En annen ny funksjonalitet på 622GW er muligheten for dobbelt opptak. Kameraet må da være tilkoblet et bakovervendt kamera.

– Kameraet som peker bakover vil fortsette innspillingen i HD-kvalitet, mens du fremdeles spiller inn veien videre på 4K, sier Broker.

Denne løsningen skal dekke førerens bil fra flere vinkler med høy filmkvalitet. En innebygd stereofunksjon splitter lyden på opptaket i to kanaler. Hensikten er å best kunne identifisere hvilken retning lyden kommer fra i en ulykke.

Parkeringssensor

Som med alle tidligere modeller i Serie 2, inkluderer 622GW en intelligent parkeringsmodus som skal beskytte bilen på parkeringsplassen. Ved å bruke et deteksjonssystem vil kameraet automatisk starte opptaket hvis noen er borti kjøretøyet.

Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 1/2020, som ble distribuert 13. februar. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.

– Tenk at bilen din står parker ved en butikk. Plutselig kommer en handlevogn trillende, eller en annen bil dulter borti deg, da kan det være greit å ha det på film, sier Broker.

Nextbase 622GW har en opptakskapasitet på fire timer, og er i salg i norske butikker før sommeren. Prisen vil være 3.300 kroner.

Powered by Labrador CMS