Mikko Kääriä, opplæringsansvarlig i Nokia Norden, tror de norske kundene blir stadig mer opptatt av den rene Android-opplevelsen. Foto: Marte Ottemo

REN ANDROID FRA NOKIA

Finske Nokia har tatt med sine nylanserte mobiler til Elkjøp Campus, og promoterer sin rene Android-installasjon.

Publisert

– Vår fortelling er at telefonene våre bare blir bedre og bedre, med en svært rask utrulling av oppdateringer til Android. Dette gjelder alle modellene, ikke bare flaggskipene. Hvis du kjøper en Nokia i dag, får du den nyeste oppdateringen så snart den lanseres fra Google, sier Mikko Kääriä, opplæringsansvarlig for Nokia, til fagbladet Elektronikkbransjen, når vi møter ham på Elkjøps opplæringsmesse i juni.

Han har med seg Nokia 4.2, Nokia 3.2 og flaggskipmodellen Nokia 9 PureView.

Android One

– Nokia er en del av Googles Android One-program. Det betyr at det ikke kommer noe ekstra, preinstallert programvare og apper på våre mobiler, og brukeropplevelsen er som Google har tenkt, sier Kääriä.

Vi får møte de ansatte, treffe gamle venner og nye forbindelser. Og på toppen av det hele får vi se hva konkurrentene våre holder på med

– Hva er viktigst for de norske mobilkjøperne?

– Det er en kombinasjon. Kameraet er selvsagt kjempeviktig, og Nokia 9 er produktet for de som vil ta strålende bilder med stor dybde i detaljene. Men vi ser også at folk blir mer og mer opptatte av den rene Android-opplevelsen. Ikke bare selve oppdateringene, men også at mobilen din ikke blir treigere over tid. Det er de to hovedsalgsargumentene vi snakker om her, sier han.

– Hvor viktig er det for Nokia å være til stede her på Elkjøp Campus?

– Det er superviktig. Vi får møte de ansatte, treffe gamle venner og nye forbindelser. Og på toppen av det hele får vi se hva konkurrentene våre holder på med. For meg er det veldig interessant, sier Kääriä.

Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 4/2019, som ble distribuert 28. august. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS