Salgssjef Arild Høyem i Benum har store forventninger til Shures første hodetelefoner utviklet for forbrukermarkedet; Aonic 50. Disse er også de første trådløse hodetelefonene fra Shure, og de første med aktiv støyreduksjon. Foto: Stian Sønsteng

PROFFLYD I HIFI-KLOKKER

– Når du bruker hodetelefoner i studio vil du ha et nøytralt og nøyaktig lydbilde. Denne erfaringen har Shure tatt med seg til Aonic 50.

Publisert

Det sier salgssjef Arild Høyem i Benum, som i en årrekke har representert den amerikanske produsenten av profesjonelt lydutstyr. Når Shure for alvor går inn i forbrukermarkedet, er det Benum som skal distribuere dem også her.

Det første produktet som slippes er Shure Aonic 50, som vi første gang fikk se på CES-messen i Las Vegas i januar. I sommer kom de trådløse hodetelefonene med aktiv støyreduksjon inn i sortimentet til Benum.

– Aonic 50s største fortrinn er lydkvaliteten, som er det beste vi har hørt når det gjelder hifi fra trådløse hodetelefoner. Shure har i snart hundre år vært essensielle innen profesjonell lyd. Mikrofonene deres er brukt på så godt som alle plateinnspillinger du har hørt. På nesten alle hitene med Michal Jackson synger han i en Shure SM7B, når Metallica turnerer er scenen dekket med Shure Super55, mens Shure SM58 må være verdens mest solgte mikrofon. Det er ingen tvil om at Shure kan lyd og trådløst, og når de nå kommer med et konsumentprodukt som Aonic 50 er det viktigste for dem å gi den samme lydkvaliteten som studiofolk og artister kjenner, sier Høyem til fagbladet Elektronikkbransjen.

Shure Aonic 50 kommer i sort eller brun utførelse. Hodetelefonene er trådløse med aktiv støyreduksjon. Pris: 4.700,- Foto: Shure.

Premiumklokker

– Trenger Shure lage en egen forbrukerlinje; deres proffprodukter kjøpes allerede også av andre enn musikere og lydfolk?

– Trådløse hodetelefoner og støyreduksjon har ikke noe i proffmarkedet å gjøre, og ved å skille ut denne delen av virksomheten blir det nok også enklere å knytte til seg distributører som henvender seg til dette markedet. Benum har et nært samarbeid med Shure, og vil distribuere også disse produktene i Norden, sier Høyem.

Dette er starten på en stor satsing, og det vil komme flere modeller etter hvert

Han sier Aonic 50 også er de første trådløse hodetelefonene fra Shure, og deres første med aktiv støyreduksjon.

– Dette er starten på en stor satsing, og det vil komme flere modeller etter hvert. Shure vil også komme med trådløse ørepropper, og vi har store forventninger til disse, sier Høyem i Benum.

Han mener mange lydentusiaster vil velge Aonic 50, som koster 4.700 kroner.

– De er priset ganske høyt, og plasserer seg trygt i premiumsegmentet. Vi har sett det tidligere, blant annet når det gjelder studiohodetelefonene til Shure og de dyrere øreproppene deres, at Shure selger bra i hifi-markedet. De som setter lydkvaliteten høyt og vil ha det beste vil nok velge Shure, sier Høyem.

Med hodetelefonene Aonic 50 ønsker Shure å henvende seg til musikkelskere som ønsker trådløs lyd og aktiv støyreduksjon. Foto: Shure.

Forbeholdt detaljistene

– Benum har allerede blåtannhøyttalere for forbrukermarkedet i sortimentet. Er dette en retning dere ønsker å gå?

– Vi var aldri i tvil om at vi ønsket å ta inn disse produktene fra Shure, spesielt siden dette er et så stort og anerkjent merke. Shure er veldig viktige for oss, og vi har et langt og godt samarbeid med dem. Når vi fikk tilbudet om å distribuere de nye forbrukerproduktene, var ikke dette noe vi trengte å tenke lenge på.

Høyem sier videresalg er forbeholdt detaljhandelen som retter seg mot forbrukermarkedet.

Med Shure Aonic 50 følger det reiseetui, USB-C og 3,5mm audiokabel. Foto: Shure.

– Aonic 50 er inne hos Komplett, Dustin og Scandinavian Photo, og ikke minst hos hifi-forhandlere som Oslo Hi-Fi Center og Stereofil. De har solgt øreproppene og hodetelefonene fra Shure i en årrekke, og har ventet på disse hodetelefonene. Tilbakemeldingene vi har fått har vært fantastiske, og det gjelder absolutt alle som har hørt dem, sier Høyem.

Stort for bransjen

Mikrofonklassiker: Shure Super55. Foto: Shure.

– Hvem er konkurrentene når det gjelder pris og kvalitet?

– Det blir fort Bose og Sony, som også har aktiv støyreduksjon. Når det gjelder lydkvaliteten mener vi Shure stiller i en særklasse.

– Det finnes kjente varemerker som lisensierer bort navnet sitt?

– Det er ingen fare for at Shure har gjort dette. Selskapet er såpass stort og anerkjent at de selv ønsker å utvikle alle sine produkter.

Det er viktig for oss at kundene forstår at det ikke er et hvilket som helst merke som nå har satt navnet sitt på et produkt for forbrukermarkedet

– Blir det en utfordring å selge denne historien, eller er Shure godt nok kjent blant dem som er på jakt etter trådløse hodetelefoner med aktiv støyreduksjon?

– Shure som varemerke er godt kjent, men i markedsføring og kommunikasjon legges det vekt på å formidle arven selskapet forvalter. Det er viktig for oss at kundene forstår at det ikke er et hvilket som helst merke som nå har satt navnet sitt på et produkt for forbrukermarkedet. Det er faktisk en stor begivenhet at Shure gjør dette.

Shure Aonic 50 kommer i sort eller brun utførelse. Hodetelefonene er trådløse med aktiv støyreduksjon. Pris: 4.700,- Foto: Shure.

– Hvor stor er begivenheten?

– For oss som arbeider i bransjen og kommer fra profesjonell lyd er dette kjempestort. For lydentusiastene, som nok er de første som kommer til å kjøpe Aonic 50, er dette også stort. Det norske folk er ganske kvalitetsbevisste, de er villige til å betale for å få det beste, og vi tror mange vil velge Aonic 50 hvis de får høre om og ikke minst prøve hodetelefonene, sier Høyem.

Flat kurve gir topp lyd

– Hva med dem som arbeider i musikkbransjen og kjenner Shure fra proffsiden; hvor stor er sjansen for at de kjøper Aonic 50?

– Den er kjempestor, smiler Høyem.

Frekvensresponsen på Aonic 50 er 20Hz-22kHz og hodetelefonene støtter ifølge Høyem alle kodekene innen blåtann; Qualcomm aptX, aptX HD, aptX Low Latency audio, Sony LDAC, AAC og SBC.

Shures proffhodetelefoner SRH1540 (t. v.) til 5.700 kroner selges primært til studiobruk, men også i hifi-butikker. – Det samme lydbildet tilbyr Shure nå i Aonic 50, sier Arild Høyem i Benum. Foto: Stian Sønsteng.

– De plukker opp de beste uansett om du spiller på iOS eller Android. I en gratis app får du tilgang til equalizeren, der du kan sette opp dine egne profiler og får tilgang til flere innstillinger som om støyreduksjonen skal være normal eller maks. Du kan også velge hvor mye omgivelseslyd som skal komme inn i ambient-modusen, og det er også en musikkspiller der man kan spille av musikk som er lagret lokalt.

– Merker du at det er Shure som står bak i tankegangen for equalizeren og musikkprofilene?

– Jeg merker absolutt at det er et profesjonelt lydfirma som står bak. Equalizeren kan du justere i et grensesnitt vi fra lydbransjen kjenner godt, men som også alle andre kan bruke til å enkelt sette opp lydprofilen de ønsker. Personlig bruker jeg en helt flat lydkurve, da jeg mener dette gir den riktigste lyden, men du kan velge å lytte med mye bass eller fremhevet vokal, sier Høyem.

Mikrofonklassiker: Shure SM7B. Foto: Shure.

Batteritid på 20 timer

Det følger med USB-C for lading og digitallytting, og en standard 3,5mm audiokabel. For samtaler er det mikrofoner innebygd i klokkene.

– Designet er rock’n’roll?

– Jeg vil heller si godlyd. De kan legges helt flate men ikke helt sammen, og er litt større enn mange andre hodetelefoner. Klokkene inneholder drivere på 50mm, putene er tykke og trukket i lær, og selv om hodetelefonene med sine 334 gram ikke er de letteste på markedet er de veldig komfortable å ha på i timevis. Byggkvaliteten er veldig solid, med bøyler i aluminium, og batteritiden er 20 timer.

Mikrofonklassiker: Shure SM58. Foto: Shure.
Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 4/2020, som ble distribuert 31. august. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.

– Dette er et tett befolket marked. Hvem velger Shure fremfor de store konkurrentene?

– Først og fremst de som er kravstore til lyd. Jeg har testet mange konkurrenter, og Shure har et helt annet og mer ærlig lydbilde. Du kan justere equalizeren slik at Aonic 50 låter som de andre, med en hengekøye-kurve som gir litt for mye bass, kamuflerer lyden oppover og kanskje ødelegger litt for gitarene. Velger du derimot å bruke dem slik de kommer fra fabrikken, med en helt flat lydkurve, gir de den beste trådløse lyden på markedet.

I høst kommer Shure også med ørepropper for forbrukermarkedet.

– Shure har i årevis hatt ørepropper for det profesjonelle markedet, blant annet til monitorbruk på scenen. Her kommer det nå en rekke helt trådløse modeller, sier Høyem.

Powered by Labrador CMS