Apple iPod touch og iPod nano

Pressemelding fra Apple 12. september 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Apple lanserer nye iPod touch og iPod nano

Verdens mest populære musikkspillere har blitt helt nye med supertynn design og fantastiske, nye funksjoner  

Apple presenterte i dag den nye serien med verdens mest populære musikkspillere, inkludert den fantastiske, nye iPod touch og en helt ny iPod nano. Nye iPod touch er den tynneste iPod touch-enheten noensinne, og har en fantastisk, 4-tommers Retina-skjerm, et iSight-kamera på 5 megapiksler med HD-videoopptak i 1080p, Apples A5-chip, den intelligente assistenten Siri og iOS 6 – verdens mest avanserte mobilplattform. Nye iPod touch har en lekker, ny, supertynn og lett utførelse i anodisert aluminium, og for første gang er iPod touch tilgjengelig i fem spreke farger. Nye iPod nano er den tynneste iPod-en noensinne, har en 2,5-tommers Multi-Touch-skjerm, praktiske navigeringsknapper og innebygd Bluetooth, og er tilgjengelig i sju lekre, nye farger.  

«Med flere enn 350 millioner solgte enheter er iPod verdens mest populære musikkspiller,» fortalte Philip Schiller, Apples senior vice president of Worldwide Marketing. «Musikkelskere vil ha problemer med å velge mellom den helt nye iPod nano, den tynneste iPod-en noensinne, og den nye iPod touch med sin fantastiske, 4-tommers Retina-skjerm, iSight-kamera på 5 megapiksler og supertynn design. Begge er tilgjengelig i flotte, nye farger.»  

Nye iPod touch er nydesignet, med en fantastisk Retina-skjerm på 4 tommer og en supertynn og lett utførelse i anodisert aluminium – den tynneste iPod touch-enheten noensinne med en tykkelse på bare 6 mm og en vekt på bare 88 gram. Med Apples A5-chip med to kjerner leverer iPod touch opptil dobbelt så høy ytelse og opptil syv ganger raskere grafikk enn fjerde generasjon iPod touch, men den har likevel en fantastisk batteribrukstid på opptil 40 timers musikkavspilling og opptil åtte timers videoavspilling.* Og for første gang er iPod touch tilgjengelig i fem spreke farger.  

Nye iPod touch har et iSight-kamera på 5 megapiksler med autofokus, støtte for HD-videoopptak i 1080p med videobildestabilisering, ansiktsgjenkjenning og LED-blits, og en ny panoramafunksjon som lar deg ta fantastiske panoramabilder ved å flytte rundt på kameraet. Enhver ny iPod touch leveres med en iPod touch-løkke i matchende farge, en smart og praktisk håndleddsrem som du kan bruke når du tar bilder, tar opp video og spiller spill.  

Nye iPod touch leveres med iOS 6, verdens mest avanserte mobilplattform med over 200 funksjoner og for første gang også med Siri – en smart assistent som du kan snakke til, og som hjelper deg med å få ting gjort. Siri kommer til nye iPod touch med støtte for flere språk og enkel tilgang til sportsresultater, restaurantanbefalinger og filmoversikter.** Nye iPod touch har også: Innebygd Facebook-integrering med mulighet for å legge ut direkte via Siri, delte bildestrømmer via iCloud og andre, viktige iOS-funksjoner som iMessage, FaceTime, Mail og Game Center. Nå kan du vise alt som vises på iPod touch-skjermen, på din HDTV ved hjelp av Like skjermer via AirPlay. Du kan strømme bilder, videoer, musikk og apper og spille spill på den store TV-en din. ***  

Den helt nye iPod nano er den tynneste iPod-en noensinne. Den er kun 5 mm tykk, og den har den største skjermen som noensinne har vært brukt på en iPod nano. Det betyr at du kan se mer av musikken din, bildene dine og widescreenvideoene dine. Den nye iPod nano har en 2,5-tommers Multi-Touch-skjerm som gjør det enda enklere å navigere i musikken, en Hjem-knapp du kan bruke for å gå tilbake til Hjem-skjermen, og praktiske knapper for å styre volumet, starte og stoppe musikk og bytte sang uten at du trenger å se på enheten. Nye iPod nano gir musikkelskere innebygd Bluetooth for trådløs lytting via Bluetooth-hodetelefoner og -høyttalere og i bilen. Med nye iPod nano kan du spille musikk i opptil 30 timer – lengre enn på noen annen iPod nano – slik at du kan nye spillelistene* dine og FM-radioen enda mer. Med de innebygde funksjonene for trening, inkludert en skritteller og støtte for Nike+, er iPod nano-brukere klare til å ta med seg musikken hvor enn de går eller løper. Nye iPod nano er tilgjengelig i sju fantastiske, nye farger med morsomme bakgrunner i matchende farge.  

Med App Store på iPod touch har brukere tilgang til verdens største og beste samling av over 700 000 apper, inkludert over 175 000 i kategoriene spill og underholdning. Kunder har også iTunes Store som gir dem tilgang til verdens største katalog med over 26 million sanger, 190 000 TV-episoder, 45 000 filmer og 1,5 millioner bøker som de kan kjøpe og laste ned direkte til iPod touch.*****  

Både iPod touch og iPod nano leveres med den nye Lightning-tilkoblingen som er mindre, smartere og mer robust enn tidligere teknologi. Den heldigitale Lightning-tilkoblingen har et adaptivt grensesnitt som kun bruker de signalene som hver tilbehørsenhet krever, og signalene går begge veier slik at du kan koble til det du har av tilleggsutstyr. En Lightning-til-30-pinners-adapter er også tilgjengelig for å koble iPod touch og iPod nano til gammelt tilbehør med en 30-pinners tilkobling.****  

iPod touch og iPod nano leveres også med de nye Apple EarPods med en avansert design og en mer naturlig passform, økt robusthet og utrolig akustisk kvalitet som du vanligvis kun får fra de mest eksklusive øretelefonene.  

Priser og tilgjengelighet

Forhåndsbestilling av nye iPod touch i rosa, gul, blå, hvit og sølv og svart og grå begynner 14. september via Apple Online Store (www.apple.com) med en anbefalt utsalgspris på NOK 2390,– for modellen på 32 GB og NOK 3190,– for modellen på 64 GB. Nye iPod touch vil være tilgjengelig i oktober gjennom Apple Online Store (www.apple.no), og Apple-autoriserte forhandlere. Fjerde generasjon iPod touch er tilgjengelig i svart og hvitt for NOK 1590,– for en modell på 16 GB og 1990,– for en modell på 32 GB gjennom Apple Online Store (www.apple.no), og Apple-autoriserte forhandlere. iPod touch krever en Mac med en USB 2.0- eller USB 3.0-port, Mac OS X versjon 10.6.8 eller nyere og iTunes 10.7 eller nyere, eller en Windows-PC med en USB 2.0-port og Windows 7, Windows Vista eller Windows XP Home eller Professional (Service Pack 3) eller nyere og iTunes 10.7 eller nyere. En Apple-ID kreves for enkelte iPod touch-funksjoner. iOS 6 vil også være tilgjengelig som en gratis programvareoppdatering for kunder med iPod touch (fjerde generasjon), slik at de kan oppleve de fantastiske, nye funksjonene, blant annet Facebook-kompatible apper som Bilder, delte bildestrømmer via iCloud og Passbook – den enkleste løsningen for å samle alt av adgangskort og billetter på ett sted..  

iPod nano vil være tilgjengelig i oktober i rosa, gul, blå, grønn, lilla, sølv og grå med en anbefalt utsalgspris på NOK 1290,– for en modell på 16 GB gjennom Apple Online Store (www.apple.no), og Apple-autoriserte forhandlere. iPod shuffle er tilgjengelig i dag i rosa, gul, blå, grønn, lilla, sølv og grå med en anbefalt utsalgspris på NOK 399,– for en modell på 2 GB gjennom Apple Online Store (www.apple.no), og Apple-autoriserte forhandlere. iPod shuffle krever en Mac med en USB 2.0-port, Mac OS X versjon 10.6.8 eller nyere og iTunes 10.7 eller nyere, eller en Windows-PC med en USB 2.0-port og Windows 7, Vista eller Windows XP Home eller Professional (Service Pack 3) eller nyere og iTunes 10.7 eller nyere. iPod nano krever en Mac med en USB 2.0- eller USB 3.0-port, Mac OS X versjon 10.6.8 eller nyere og iTunes 10.7 eller nyere, eller en Windows-PC med en USB 2.0-port og Windows 7, Vista eller Windows XP Home eller Professional (Service Pack 3) eller nyere og iTunes 10.7 eller nyere.  

(PRODUCT) RED-modeller av iPod shuffle, iPod nano og iPod touch er tilgjengelig gjennom Apple Online Store (www.apple.no).  

* Batteribrukstid er avhengig av enhetsinnstillinger, bruk og andre faktorer. Faktiske resultater kan variere.

** Ikke alle funksjoner støttes for alle land.

*** Like skjermer via AirPlay støttes kun på femte generasjon iPod touch.

**** Selges separat.

***** Innhold varierer avhengig av land.

Powered by Labrador CMS