DEN SMARTESTE HØYTTALEREN

Creative Labs mener Soundblaster iRoar er den smarteste høyttaleren som finnes. I første omgang selger de den i forretningsmarkedet.

Publisert Sist oppdatert

Vi møter Tina Tai, salgsdirektør i Creative Labs, på CES-messen i Las Vegas. Hun har ansvar for blant annet Norge, og når vi ber henne forklare hvorfor de mener blåtannhøyttaleren iRoar er så smart, svarer hun:

– Den har vår SB-Axx1-brikke, som blant annet prosesserer musikken fortløpende etter hvilken lydkvalitet man ønsker.

– Hvordan er lydkvaliteten sammenlignet med deres Roar-modell?

Artister kan lage sine egne lydprofiler og dele dem

– Den spiller dobbelt så høyt. Dessuten kan den kombineres med iRoar Rock, som er en dypbasshøyttaler man setter under. Lydkvaliteten er definitivt bedre, sier Tai.

Batteritiden skal være 20 timer. Med SB-Axx1-brikken og en app kan man lagre flere lydprofiler, der man sveiper den ønskede frekvenskurven.

– Artister kan lage sine egne lydprofiler og dele dem, slik at vi kan høre musikken slik de ønsker den skal være, sier Tai.

Telefon og presentasjon

På toppen av iRoar er det to mikrofoner, som skal registrere lyden i rommet.

– På denne måten reduseres bakgrunnsstøyen dramatisk hvis iRoar brukes til telefonmøter. Opptakene kan lagres på et mikro-SD-kort, sier Tai.

Man kan kople sammen to høyttalere i et stereooppsett. Med en trådløs mikrofon kan iRoar brukes til presentasjoner.

– Vi regner med at iRoar blir tilgjengelig i Norge før sommeren. Siden dette er et spesielt produkt, med flere bruksmuligheter, henvender vi oss i første omgang mot forretningsmarkedet. Detaljhandelen kommer litt senere, sier Tai.

– Betyr dette at musikken ikke er det viktigste med produktet?

– Jo, musikken er veldig viktig. Men, siden vi allerede har Roar ute i handelen vil vi i starten henvende oss til profesjonelle kunder.

Powered by Labrador CMS