Panasonic Viera Connect

Pressemelding fra Panasonic 11. februar 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Viera Connect gjør underverker med nettverket

Med 2013-modellene hever Panasonic den nettskybaserte Internett-tjenesten VIERA Connect til et nytt nivå. Et fleksibelt menyvindu ”Apps Screen”, raskere og enklere tilgang til lenker i ”APPS List” og nye Internett-tjenester som SF Anytime, Netflix og andre spennende nyheter – eller hva med en interaktiv digitalpenn til din NeoPlasma-skjerm?

Panasonics Viera-skjermer har hatt stor fremgang på det nordiske markedet, takket være bl.a. den fleksible og spennende underholdnings-tjenesten Viera Connect. Nå er den utviklet ytterligere og blitt både raskere, stiligere og mer innholdsrik enn noensinne.

Det mest interessante blant de nye funksjonene er kanskje den nye ”Apps Screen”, en åpningsside der man selv kan velge hvilke apper, programmer og spill som skal ligge øverst i menyvinduet og ”APPS List”, som samler lenkene dine for raskere og enklere tilgang.

Viera Connect er ellers fullstappet med underholdning for hele familien. Her finnes Video-On-Demand fra SF Anytime og Netflix, nyheter, sport, trening, musikk, shopping, spill og sosiale medier som Twitter, YouTube, Skype og Facebook. Viera Connect krever ingen andre eksterne bokser eller datamaskiner og startes enkelt med en ”App-knapp” på fjernkontrollen til Viera-skjermen din eller ved direktelenken i ”my Home Screen”-menyen.

Panasonic og Smart TV Alliance

Panasonic åpnet sin utviklingsportal Viera Connect for tredjepartsleverandører i 2011. Denne portalen arbeider med å utvikle nye funksjoner og applikasjoner for Panasonics produkter. Foruten det java-baserte Ajax-CE, som allerede er markedets beste TV-grensesnitt, bygger man nå videre i HTML5, og åpner for et stort antall nye populære applikasjoner. HTML5 gjør det dessuten lettere å oppnå optimal Internett-undervisning på de store HD-skjermene.

I desember 2012 gikk Panasonic inn i styret til Smart TV Alliance for å medvirke aktivt til en felles Smart TV-plattform. Hovedmålet er å utvikle en bredere miljøprofil i forbindelse med utviklingen av Smart TV-applikasjoner. Målet er at kommende applikasjoner skal kunne fungere på flere ulike plattformer og på denne måten gi forbrukerne større frihet til å ta del av innhold og tjenester på nettet.

NeoPlasma med interaktiv digitalpenn

Toppmodellene i 2013 på plasmasiden er utstyrt med en bevegelsesfølsom elektronisk penn som åpner for en ny form for interaktivitet. Foruten et antall nedlastbare spillapper, finnes barnespillene ”Put Three”, ”Family Reversi”, ”Touch Connect” og et tegneprogram, som er forhåndsinnstilt på samtlige NeoPlasma-modeller.

Pennen gir en ekstra dimensjon til TV-skjermens funksjoner. Bruk ”Paint App” for å male eller skrive elektroniske meldinger direkte på skjermen med den digitale pennen uten behov for annen ekstern datakraft eller bestemte krav til bilderammer rundt skjermen. ”Paint App” gjør det også enklere å skrive over bilde- eller filminnhold, for eksempel fra en mediaspiller, en TV eller HDMI-kilde eller når man vil lagre innholdet tilbake til signalkilden.

Powered by Labrador CMS