RiksTV med NRK nett-TV

Pressemelding fra RiksTV 8. september 2014:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

NRKs nett-TV til RiksTVs kunder

NRK vil i løpet av året kunne tilby sin nett-TV-tjeneste til RiksTVs kunder. 40 000 timer med historiske og aktuelle TV-programmer blir etter hvert gjort tilgjengelig. I tillegg kan man bruke tjenesten til å strømme TV-programmer som nylig er sendt, men som man av en eller annen grunn gikk glipp av og ikke har tatt opp.

- Vi gleder oss til å kunne tilby denne kulturskatten rett på den store TV-skjermen til våre abonnenter og til de som benytter seg av tjenestene til det digitale bakkenettet, sier administrerende direktør Christian Birkeland i RiksTV.

NRKs nettjeneste skal implementeres før jul og vil være tilgjengelig for alle som har en SMART-boks tilsluttet internett.  Abonnentene vil få tilgang til alt fra ferske nyheter til barne-TV og forbrukerprogram. Det blir livsstil, kultur og underholdningsinnslag og det blir mulig å søke og se serier og gamle slagere helt tilbake fra NRKs svart-hvitt-tid.

I dag, fredag, offentliggjør kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen denne nyheten på den store teknologi-messen IFA i Berlin. Med det vil NRK-innholdet bli enda mer tilgjengelig.

- Vi har lyttet til NRKs teknologikrav når vi har utformet av RiksTVs SMART-bokser. NRKs tjenester er meget godt tilpasset den teknologien som brukes gjennom i kombinasjonen av bakkenett og internett, sier Christian Birkeland.

- NRKs tjenester er noe mange har gledet seg til i lang tid. Vi er stolte over å være den første TV-distributøren som kan tilby denne kvalitetspakken, sier Christian Birkeland.

- NRK-innholdet er av mange betraktet som selve juvelen innen TV-universet. Tjenesten vil bli utviklet kontinuerlig – og nytt innhold blir lagt inn etter hvert som det blir sendt på TV, sier Birkeland.

RiksTV satser på flere nyvinninger denne høsten og vinteren. Ikke minst ønsker TV-distributøren å satse på alle plattformer for konsumering av TV-innhold. Ikke bare tradisjonell TV, men også via PC, nettbrett og mobil.

- Dette er en av høstens store satsinger for vår del. Vi har mye på gang i høst og vinter. Vi kommer med nye og spennende digitale mottakere som gir nye TV-opplevelser, vi satser på TV på flere plattformer – og nylig lanserte vi RiksTV Junior som egen app for iPad. Her presenterer vi mye av det beste som er laget i film og serier for barn og ungdom, sier Birkeland.

RiksTV Junior ble lansert sist tirsdag – og inntok raskt førsteplassen i App Store over de mest nedlastede appene.

Powered by Labrador CMS