CANON REPARERER FORTSATT I NORGE

– Canon vurderer løpende å sende servicereparasjoner til Canons servicefasiliteter i Tyskland, men det er foreløpig ikke aktuelt.

Det sier Canons servicesjef i Norge og Danmark, Kim Larsen. Han er godt fornøyd med å ha Serviceproffen AS som eneste garantiverksted i Norge, og ettersom Norge ikke er med i EU er det i alle fall foreløpig ikke hensiktsmessig å sende serviceoppdrag til Tyskland – slik man gjør fra Sverige, Danmark og Finland, men Canon har dette til stadig vurdering.

– Vi vurderer løpende hva som er hensiktsmessig i de ulike landene. For Norges del er dette på det nåværende tidspunkt ikke aktuelt, sier Larsen.

Canon har tidligere hatt to garantiverksteder i Norge, mens det i dag kun er Serviceproffen AS som håndterer dette.

– Vi arbeider løpende med å tilby den beste servicen for våre kunder, og fokuserer på å få reparasjonstidene ned til cirka åtte arbeidsdager, sier Larsen.

Han mener det er viktig for Canon Norge at Serviceproffen holder til i samme bygg på Holmlia utenfor Oslo.

– Det betyr svært mye å ha et tett og godt samarbeid med Serviceproffen i samme hus, og det er enkelt for våre medarbeidere å stikke innom dem med spørsmål og reparasjoner, sier Larsen.

Gunnar Rasmussen er daglig leder i Serviceproffen AS. Han var tidligere servicesjef i Canon, og gikk inn på eiersiden da Canon solgte ut verkstedet for fem år siden. I desember 2008 ble selskapet solgt til danske Visual Service, som har to avdelinger i Danmark, to i Sverige og en avdeling i Norge.

Vil bli nordiske

– Målet er at Visual Service skal bli nordiske, sier Rasmussen.

Tidligere har Serviceproffen kun utført service på Canon-produkter, men i forbindelse med eierskiftet har de i tillegg fått Sonys proffutstyr samt studioblitser fra Elinchrom og diktafoner fra Grundig i porteføljen. Verkstedet har 18 ansatte, hvorav 13 teknikere. I tillegg kommer logistikk, kundemottak og delebestilling. Serviceproffen håndterer både reparasjoner og ombytte for Canon, og har i løpet av året cirka 17.000 oppdrag for selskapet.

– Hva er feilraten på Canons produkter?

– Den varierer mellom de ulike kategoriene, men er totalt sett under en prosent – noe vi synes er meget bra. Vi har de senere år sett en forbedring i holdbarheten på produktene på grunn av den teknologiske utviklingen, sier Larsen.

– Hvordan er kompetansen ute i butikkene, får Serviceproffen inn mange produkter som ikke burde blitt sendt hit?

– Noen av spesialbutikkene skiller seg ut i positiv retning, men jevnt over er nivået bra. Det kan skorte på kunnskapen om kundens rettigheter, og her kan enkelte butikker bli flinkere til å skolere sine ansatte, sier Rasmussen.

Han forteller at en klassisk feil butikkene gjør er at de sender inn et kamera fordi skjermen ikke virker, mens årsaken er at kunden selv har slått den av. Når det gjelder skrivere, er en typisk feil at det har falt fremmedlegemer inn i maskineriet.

De utroligste ting i skriverne

– Over 90 prosent av skriverne som kommer inn med problemer med arkmatingen skyldes dette, og det er de utroligste ting vi finner i disse skriverne – og da mener jeg de utroligste ting, ler Rasmussen.

Som servicesjef i Norge og Danmark opplever Larsen at de ulike landene er forbausende like.

– En klar forskjell er det likevel at det i Norge selges dyrere produkter, for eksempel selger Canon like mange speilreflekskameraer i Norge som i Sverige - selv om befolkningen er halvparten, sier Larsen.

Han forteller at mer avanserte kamera ikke fører til flere serviceoppdrag for Canon.

– De som kjøper et speilreflekskamera er flinkere til å lese manualen og til å ta vare på kameraet. Derfor er det ikke like mange brukerfeil her, sier Larsen.

Rasmussen skyter inn at flere burde sende inn speilreflekskameraet sitt til rens.

– Når det kommer støv på bildebrikken ser man det på bildene, og ikke alle er klar over dette. Det er også viktig å forebygge dette ved å være nøye med å sette på lokkene når optikken ikke er i bruk, sier Rasmussen.

Han forteller at Norge skiller seg fra de andre landene ved at femårsregelen fører til flere reklamasjonsreparasjoner, der man i de andre landene velger å kjøpe nytt.

Serviceproffen AS opplever få skader under transport. Posten er den største logistikkpartneren, i tillegg dekkes Stor-Oslo og E18 sørover til Tønsberg med budbiler.

Powered by Labrador CMS