Morten Karlsrud fra Lenovo på plass foran selskapets utstilling på CES-messen. Foto: Jan Røsholm

FOLDBARE SKJERMER FRA LENOVO

Lenovo satser for fullt på brettbare skjermer og 5G. Dette gjenspeiles både på PC- og mobilproduktene selskapet viser på CES-messen.

Publisert

En brettbar og trykkfølsom oled-skjerm gjør produktet til både et nettbrett og en bærbar datamaskin. Når mobiltelefonen er basert på samme lest, er to av stikkordene fra Lenovo mobilitet og enkelhet. Med 5G integrert i produktene mener Lenovo at de er skodd for fremtiden.

En raskere fremtid med 5G

Utrullingen av 5G blir viktig når det gjelder infrastruktur, smarte byer og IoT-produkter. Lenovo lanserer Yoga 5G, som er en 2-i-1 maskin og den første av Lenovos maskiner som er drevet av Qualacomms prosessor Snapdragon 8cx 5G. Dette skal gi en tilknytning som er opptil ti ganger raskere enn 4G gjennom en 5G tjenestetilbyder.

Thinkpad Fold 1 har en foldbar skjerm, og blir både pc og nettbrett i ett. Foto: Jan Røsholm.

– Yoga 5G er et premiumprodukt, og vil bli viktig for oss. 5G vil bli helt sentralt i utviklingen av smarte byer, sier nordisk sjef for Lenovos PC divisjon, Morten Karlsrud.

Fagbladet Elektronikkbransjen møter ham på Lenovos utstilling på elektronikkmessa CES i Las Vegas. Den nye Yoga 5G-maskinen er utstyrt med trykkfølsom skjerm og vil ha en batterikapasitet på 24 timer ved kombinasjonsbruk. Den har fått stereohøyttalere og støtte for Dolby Atmos. Vekten er 1,3 kilo. Prisen vil være rundt 15.000 kroner, og Yoga 5G er tilgjengelig i Europa i tredje kvartal.

– Dette er første steget på 5G-veien, og med denne batterikapasiteten er Yoga egnet for daglig bruk, sier Karlsrud.

Motorola Razr er utstyrt med en foldbar skjerm. Foto: Jan Røsholm.

Brettbar Thinkpad og mobil

– Vi har forvandlet den bærbare datamaskinen, og er en av de første på markedet med en brettbar PC, sier Karlsrud.

Thinkpad X1 Fold er utstyrt med en 13,3-tommers brettbar og trykkfølsom oled-skjerm. Den er laget av en kombinasjon av lettvektslegering og karbonfiber, dekket med lærfolie. Vekten er under én kilo. Brukeren kan velge å bruke en skjermtastatur eller sette på et magnetisk knappetastatur.

En hovedtrend for oss er at foldbare produkter gjør produktene mer hendige og mobile, og dermed mer brukervennlige

– X1 Fold tilpasser seg brukerens behov og vil sømløst forvandle seg fra en kompakt maskin til fullflat skjerm ved at den brettes ut, sier Karlsrud.

Han påpeker at forretningsmodellene fra Lenovo er laget for å tåle tøff behandling. Thinkpad X1 Fold kommer på markedet til sommeren og vil koste rundt 25.000 kroner.

– En hovedtrend for oss er at foldbare produkter gjør dem mer hendige og mobile, og dermed mer brukervennlige. Dette gjelder både PC og mobiltelefoner, sier Karlsrud.

Når telefonen er slått sammen, viser en liten skjerm statusmeldinger. Foto: Jan Røsholm.

Mobiltelefonen Karlsrud sikter til er Motorola Razr, som ble lansert tidligere. Denne har også en foldbar skjerm, som gjør den liten når den er sammensklappet. Telefonen er utstyrt med en 6,2 tommers foldbar skjerm, i tillegg har den en liten skjerm på baksiden.

– På den lille skjermen har du oversikt over varsler, anrop og meldinger når telefonen er sammenklappet, sier Karlsrud.

Motorola Razr er utstyrt med et kamera på 16 megapiksel.

Thinkbook Plus og Chromebook

Thinkbook Plus lar deg skrive og tegne på skjermen med medfølgende penn. Foto: Lenovo.

Ettersom linjene mellom bærbare datamaskiner og smarttelefoner stadig blir mindre tydelige, og den nye generasjonen arbeidstakere i stadig større grad bruker ulike enheter, kommer nå Lenovo med Thinkbook Plus. Dette er en laptop med en «e-ink skjerm» som skal gi brukeren mulighet til å lage illustrasjoner og ta notater med en medfølgende penn.

– Når du lukker skjermen er det en ekstra skjerm utenpå, slik at du får varsel når du mottar epost og andre beskjeder, sier Karlsrud.

Lenovo Thinkbook Plus er tilgjengelig i salg fra mars 2020, og prisen blir fra 12.000 kroner eksklusive merverdiavgift.

Lenovo Ideapad Duet har to skjermer og batteritid på opp til ti timer. Foto: Lenovo.

Lenovo lanserer også en ny Chromebook. Den har to skjermer og har ikke et fysisk tastatur, i stedet er tastaturet er på den nederste og berøringssensitive skjermen. Lenovo Ideapad Duet Chromebook har en batteritid på opptil ti timer.

– Dette er noe imellom et nettbrett og en vanlig bærbar PC, sier Karlsrud.

Produktet kommer i salg før sommeren, og prisen blir rundt 3.000 kroner inklusive merverdiavgift. Alle Lenovo-modellene selges gjennom butikker og samarbeidspartnere.

Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 1/2020, som ble distribuert 13. februar. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.

– At vi har hundre prosent av salget gjennom kanal, er et av suksesskriteriene for oss, sier Karlsrud.

Powered by Labrador CMS